Aktualizované Rôzne

Pre Bratislavu platí hydrologická výstraha, Dunaj dosiahol 655 cm, VIDEO

Hladina Dunaja dosiahla vo štvrtok o 08:15 hod. na vodomernej stanici Bratislava úroveň 655 centimetrov. Výstraha má platnosť do štvrtkovej 15:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk

Prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou z trvalého dažďa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okres Bratislava. SHMÚ o tom informuje na svojej webovej stránke.

Povodňová aktivita

"Vzhľadom na spadnuté zrážky v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na Dunaji v Bratislave a na dolnom úseku Moravy prekročenie úrovne 1. stupňa povodňovej aktivity,” uvádzajú meteorológovia.

Hladina Dunaja dosiahla vo štvrtok o 08:15 hod. na vodomernej stanici Bratislava úroveň 655 centimetrov. Výstraha má platnosť do štvrtkovej 15:00 hod.

SHMÚ vydal hydrologickú výstrahu 1. stupňa s platnosťou do piatka 31. mája 12:00 hod.

Predpoveď na nasledujúce dni

Podľa platnej predpovede zrážok by v nasledujúcich dňoch na Dunaji už nemalo prísť k vzostupu vodných hladín, ale naopak, k poklesu. Uviedla to hydrologička odboru hydrologické predpovede a výstrahy Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) Michaela Mikulčíková.

Hladina Dunaja vo štvrtok o 7:00 hod. prekročila v stanici Bratislava úroveň zodpovedajúcu 1. stupňu povodňovej aktivity (SPA). O 14:00 hod. dosiahol vodný stav 672 cm. „Následne spätným vzdutím stúpla aj hladina Moravy, v stanici Devínska Nová Ves bola takisto prekročená úroveň 1. SPA,“ informovala Mikulčíková.

Podľa jej ďalších slov by v Bratislave mohla výška hladiny v popoludňajších hodinách kulminovať na úrovni okolo 675 cm. V strednej a dolnej časti slovenského úseku Dunaja možno očakávať vzostupy z dotekania. „Nepredpokladáme však, že v niektorej z vodomerných staníc bude dosiahnutá hladina zodpovedajúca 1. stupňu povodňovej aktivity,“ uviedla hydrologička.

Voda zaplavuje ulice

Dážď už zaplavuje aj ulice hlavného mesta. Na niektorých miestach majú autá problém s prejazdom, pod vodou sú aj koľajnice. Podchod pod Bajkalskou na Ružinovskej je zatiaľ prejazdný.

Dážď zaplavuje Bratislavu
31
Galéria
Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zvýšená hladina rieky Dunaj v Bratislave
36
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM