Rôzne

Dunaj pomaly, ale isto stúpa. Hrozí po výdatných dažďoch Bratislave povodeň?

Meteorológovia upozornili, že vysoká hladina Dunaja sa prejaví aj pri spätnom vzdutí rieky Morava v Devínskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Dunaj pomaly, ale isto stúpa. Hrozí po výdatných dažďoch Bratislave povodeň?
14
Galéria

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zaznamenal vzostup Dunaja v hornej a strednej časti slovenského úseku, čiže v Devíne, Bratislave a Medveďove. V dolnej časti, čiže v Komárne a Štúrove, zatiaľ meteorológovia zachytili len mierny vzostup toku. Informoval o tom hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

Hladina stúpa

„Vzhľadom na predchádzajúce výdatné zrážky, vysokú nasýtenosť povodia a ďalšie predpovedné zrážky je potrebné počítať s výraznými vzostupmi vodných hladín na celom slovenskom úseku Dunaja, pričom kulminácie v hornej časti slovenského úseku Dunaja očakávame predbežne vo štvrtok (23. 5.) v dopoludňajších hodinách v Bratislave a Devínskej Novej Vsi s možnosťou dosiahnutia prvého stupňa povodňovej aktivity,“ priblížil SHMÚ.

Kulminácie v dolnej časti slovenského úseku Dunaja v staniciach Medveďov, Komárno a Štúrovo môžu nastať pravdepodobne počas piatka (24. 5.).

Meteorológovia upozornili, že vysoká hladina Dunaja sa prejaví aj pri spätnom vzdutí rieky Morava v Devínskej Novej Vsi. Výrazný vzostup očakáva SHMÚ aj v povodí Moravy a Myjavy s kulmináciou v Moravskom Svätom Jáne predbežne v piatok vo večerných hodinách.

Dunaj
14
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM