Kultúra

Bratislavské bábkové divadlo pripravilo prázdninové Letodivy

Hudobný a divadelný program ponúka možnosť posedieť si na znova oprášenom mieste divadelnej záhrady na Škultétyho ulici.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské bábkové divadlo pripravilo prázdninové Letodivy
Zdroj: TASR

Každý júlový a augustový štvrtok pripravilo Bratislavské bábkové divadlo pre najmenších návštevníkov v rámci prázdninových podvečerov bohatý program. Sériu podujatí jeho organizátori nazvali Letodivy. Informovala o tom Diana Mašlejová z Bratislavského bábkového divadla.

Letodivy

Prvá letná sezóna Bratislavského bábkového divadla sa bude konať v priestoroch divadelnej záhrady na Škultétyho ulici číslo 5 (bočný vchod Istropolisu).

Na interaktívnom koncerte pre deti sa môžete zoznámiť 4. júla napríklad s Mirom Jilom, gitaristom, skladateľom a textárom, ktorý pre projekt Fíha tralala zložil piesne, ako Bager a tatrovka, Slivková pesnička a viaceré ďalšie. „O týždeň neskôr v rovnakom čase vás rozprávač a osem drevených bábok prenesú do sveta krásneho i krutého, v ktorom trpezlivosť a láska prekoná i to najhoršie zlo. To všetko v príbehu Hanička bez rúk, ktorý sa v záhrade vedľa divadla na Škultétyho predstaví 11. júla už tradične o 18:00 hod.,“ priblížila Mašlejová.

Hudobný a divadelný program

V rovnakom čase a na rovnakom mieste si 18. júla návštevníci môžu na deke vychutnať predstavenie Noemova archa alebo Nezabudni na slona – starý biblický príbeh plný zvieratiek, fantázie a humoru v réžii Petra Weincillera. O hodinu neskôr tam bude pre návštevníkov koncert pesničkára Martina Geišberga.

„Hudobný a divadelný program ponúka možnosť posedieť si na znova oprášenom mieste divadelnej záhrady na Škultétyho ulici a spraviť si popri počúvaní a pozeraní spoločný rodinný piknik. Letodivy Bratislavského bábkového divadla sú tu pre všetkých, ktorí chcú premeniť svoje letné štvrtkové podvečery na kultúrne zážitky pod holým nebom,“ dodala Mašlejová.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM