Rôzne

Práce na detskom ihrisku Páričkova finišujú

Rekonštrukcia detského ihriska na Páričkovej ulici je vo finále. Jej výsledkom bude nová oddychová zóna s detským a hokejbalovým ihriskom na Nivách.

Ilustračný obrázok k článku Práce na detskom ihrisku Páričkova finišujú
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Aktuálne na ihrisku pribúdajú posledné hracie prvky a revitalizáciu pociťuje aj okolitá zeleň. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa MČ Ružinov Marianna Šebová.

Hracie zostavy pre veľkých aj malých, hojdačky, lezecká stena so šmýkačkou, 3D preliezačka s lanovou štruktúrou, nové chodníky, zrekonštruované hokejbalové ihrisko a viacúčelová športová zostava na cvičenie s vlastnou váhou. To všetko sa nachádza v novej oddychovej zóne na Nivách.

Navrhli ste si

„To, ako má táto zóna vyzerať, si navrhli samotní obyvatelia. Zorganizovali sme s nimi stretnutie priamo na ihrisku a oni povedali, čo si tam predstavujú. Práve hracie prvky pre všetky vekové kategórie a posilňovacia zostava pre dospelých u nich zvíťazili,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Pod hracími prvkami pre deti sa nachádza dopadová plocha z liatej gumy, pre väčší komfort detí. Okrem toho pribudli v tejto zóne aj nové lavičky, smetné koše a zrevitalizova­ná zeleň.

Do novej podoby oddychovej oázy na Nivách investovala Mestská časť Bratislava-Ružinov vyše 106-tisíc eur, pričom dodávatelia jednotlivých prác boli vybraní vo výberovom konaní. „Naším cieľom je prinavrátiť na ihrisko sídliskový život rodín s deťmi. Neatraktívne staré ihrisko si na posedávanie obľúbili ľudia bez domova. Aj tomu sme chceli rekonštrukciou a čiastočným oplotením zabrániť,“ uzavrel starosta Ružinova Dušan Pekár.

Čítajte aj: Na mieste bývalého štadióna Tehelné pole je naďalej len jama

Páričkova - detské ihrisko
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM