Jakub Haršany Rôzne

Na mieste bývalého štadióna Tehelné pole je naďalej len jama

Práce na Národnom futbalovom štadióne, ktorý má vyrásť na mieste, kde kedysi stál stánok futbalistov bratislavského Slovana, ešte stále nezačali.

Ilustračný obrázok k článku Na mieste bývalého štadióna Tehelné pole je naďalej len jama
Zdroj: Dnes24.sk

Z Bajkalskej ulice tak cez plot vidíte len prázdnu jamu po zbúranom štadióne Tehelné pole. Štadión začali stavať v roku 1939 a bol slávnostne otvorený v septembri 1942.

Koniec v roku 2013

Domáce zápasy tu hrávali futbalisti Slovana až do roku 2009, kedy sa na tomto štadióne odohral posledný zápas. V roku 2013 štadión zbúrali s tým, že na jeho mieste vyrastie nový Národný futbalový štadión, na ktorom budú okrem Slovanistov hrať svoje zápasy aj slovenskí reprezentanti.

Investor projektu, spoločnosť Národný futbalový štadión, vyhlásil verejnú súťaž na stavbu nového štadióna v auguste minulého roka. Predpokladaná cena výstavby mala byť 45 miliónov eur bez DPH. Práce mali byť ukončené na konci roka 2017 a investícia mala byť hradená z prostriedkov investora a zo štátneho rozpočtu.

Štadión odkúpi štát

Ešte v minulom roku vláda informovala, že zodpovednosť za výstavbu štadióna preberá na seba. Nekonečné naťahovanie okolo nového štadióna však naďalej pokračuje. Podľa posledných informácií celý projekt zrealizuje spoločnosť Národný futbalový štadión, ale štát následne odkúpi futbalový štadión za maximálne 75,2 milióna eur.

Investor predpokladá, že podľa nového termínu by mal byť štadión postavený do konca roka 2018. Snáď sa už teda ľady pohnú a jama po bývalom štadióne nebude len zarastať trávou, ale bude sa tam aj niečo diať. Veď futbal nám momentálne robí radosť a zaslúži si štadión, aký majú aj ostatné krajiny v Európe.

Čítajte aj: Vráťte sa do starých čias jazdou na historickej električke

Tehelné pole
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM