Nina Táborská Správy

Pozrite sa, čo si pre vás pripravili mestské časti v predvianočný čas

Ružinovčania túto nedeľu spoločne zapália už tretiu sviecu na veľkom adventnom venci, v Petržalke a v Starom Meste pokračujú trhy s bohatým sprievodným programom, Rusovčanov poteší Živý Betlehem, Novomešťania sa budú tešiť z vianočných príspevkov. Čo sa chystá vo vašej mestskej časti?

Ilustračný obrázok k článku Pozrite sa, čo si pre vás pripravili mestské časti v predvianočný čas
Zdroj: Dnes24.sk

Ružinov

Ružinovčania už túto nedeľu spoločne zapália tretiu sviecu na veľkom adventnom venci pred Domom kultúry Ružinov. Súčasťou podujatia Advent v Ružinove bude vystúpenie folklórneho súboru Karpaty a ochutnávka tradičného vianočného punču. Podujatie začína vždy v nedeľu o 16:00 hodine.

Rusovce

V mestskej časti Rusovce sa nenechali zahanbiť a oddnes si Rusovčania môžu vychutnať sladký punč a dobroty na Vianočných trhoch. Chránená dielňa predstaví svoje predmety, na trhoviskuu sa až do Vianoc budú predávať kapre a stromčeky.

Trhy štartujú už dnes na námestí pri fontáne o 15:45 hodine, o 16-stej sa posvätí stromček a potom sa s krátkym programom predvedú deti z DFS Gerulata, Základnej umeleckej školy a Základnej školy.

Trhy budú otvorené do 21.decembra, na tretiu adventnú nedeľu organizuje občianske združenie Kukulienka tradičný Živý Betlehem.

Nové Mesto

Nové Mesto poteší svojich obyvateľov, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi, vianočným príspevkom. Pomôže im takto mestská časť, ktorá na tento účel vyčlenila 14700 eur.

Príspevok dostávajú aj sociálne slabšie rodiny s nezamestnanými rodičmi alebo s nízkymi príjmami, rodiny, ktorým boli deti zverené do starostlivosti a osamelé matky s deťmi či dôchodcovia poberajúci dávky v hmotnej núdzi.

Petržalka

Petržalčania si navzájom pomáhajú aj v predvianočný čas, po Mikulášskej kvapke krvi môžu dospelí ale aj deti darovať akékoľvek funkčné hračky, spoločenské hry, športové náradie, knihy, stavebnice pre deti do 15 rokov.

Novú, interaktívnejšiu formu tradičnej akcie – Daruj hračku kamarátovi – predstavili Petržalské noviny vlani pod názvom Daj-Ber deň. Darcovia aj obdarovaní nie sú anonymní, ale stretnú sa spolu, čím darčeky získajú pre oboch oveľa hlbší zmysel.

Okrem toho pokračujú v mestskej časti Petržalské vianočné trhy, čo všetko si pre vás pripravili nájdete TU.

Staré Mesto

Vianočnú atmosféru v Starom Meste si môžete vychutnať hneď na niekoľkých miestach. Tradične na Vianočných trhoch na Hviezdoslavovom námestí, na Hlavnom námestí, Stredoveké vianočné trhy na hradbách, pri nákupnom centre Eurovea a dnes máte ešte poslednú šancu navštíviť aj trhy pod Pyramídou. Ostatné potrvajú až do 23. decembra.

Porovnanie niektorých z nich nájdete TU.

Rača

Mestská časť Rača pozýva na predvianočné stretnutie Podajme si ruky na Vianoce na Rendezi. Od 16:30 sa dnes bude podávať vianočná kapustnica a varené vínko, predstaví sa hudobná skupina Prova.

Vajnory

Vajnory si na túto sobotu pripravili Vianočný bazár, ktorý sa uskutoční v od 14.00 do 18.00 hodiny na trhovisku pred potravinami Samoška. V ponuke bude nové CD Vajnory spievajú, ale aj ďalšie knihy, ktoré MČ Bratislava – Vajnory vydala.

Tešiť sa môžete aj na tradičnú vajnorskú keramiku, vianočné svietniky a ikebany, slamené betlehemy, vianočné gule a ozdoby, detské čiapky, šály, ručne pletené ponožky a veľa iného.

Karlova Ves

V Karloveskom centre kultúry sa dnes bude podávať pravá Vianočná kapustnica. Mestská časť si pre obyvateľov nachystala program s vianočnými koledami, občerstvením a tešiť sa môžete aj na malý darček.

Záhorská Bystrica

Mestská časť a Komisia kultúry pri miestnom zastupiteľstve túto sobotu 13. decembra organizuje „Vánoce pod Krispánkem“, ktoré štartujú o 16.00 v Ľudovom dome na Nám. sv. Floriánka.

Vianočnú atmosféru prinesie kapustnica, varené vínko či výstava vianočných dekorácií detí z materských škôl. Zúčastnia sa aj Folklórna skupina Chasa, OZ Hlas nádeje, Velvet Hammer a MO Červený kríž.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM