Alexandra Húsková Rôzne

Pozrite sa, aké budú svadobné trendy v tomto roku. V sobotu sa o tom môžete presvedčiť aj na výstave Perfect wedding

Pokiaľ plánujete svadbu v tomto roku, na vyberanie šiat, či miesta obradu a hostiny máte najvyšší čas. O tom, aké sú trendy v svadobných šatách, či obľúbených miestach obradov u Bratislavčanov nám porozprávala Veronika Čermáková zo salónu Wedding Avenue.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite sa, aké budú svadobné trendy v tomto roku. V sobotu sa o tom môžete presvedčiť aj na výstave Perfect wedding
Zdroj: Dnes24.sk

Svadobný deň by mal byť jedným z najkrajších. Pre mnohé nevesty je nájsť tie správne šaty veľkou výzvou. Sen o krásnej neveste snívajú mnohé ženy už od malička. Aké sú teda novinky vo svete svadobných šiat?

„Veľký návrat hlásia zahalenejšie modely, dlhé rukávy, či čipkami zahalený výstrih. Dôraz sa kladie na holý chrbát. Ustupujú modely s korzetmi,“ hovorí Veronika Čermáková, majiteľka svadobného salónu Wedding Avenue. Nájdete tu krásne modely z dielne návrhárov ako Tarik Ediz, či Rosa Clará.

Čo sa týka materiálov, na ústupe je tyl, ktorý bol počas niekoľkých rokov veľmi populárny a žiadaný. „Prichádza špeciálny materiál "mikádo“, čo je luxusnejšia verzia saténu. Používa sa zväčša len v svadobnom priemysle," priblížila Veronika Čermáková.

V trende zostávajú čipkované závoje a takzvané katedrálové závoje, ktoré dosahujú dĺžku až troch metrov.

Ktoré kostoly patria medzi najobľúbenejšie?

„Najčastejšie si páry pre svadobný obrad vyberajú Modrý kostolík a Kostol Najsvätejšej trojice,“ uviedla Veronika Čermáková. Ustupuje počet svadieb konaných na úradoch a páry čoraz častejšie preferujú svadby v exteriéroch, ako sú stodoly, či na voľných priestranstvách, kde svadba prebieha ako záhradná slávnosť. Samozrejmosťou je bohatá kvetinová výzdoba.

Novinkou je používanie ľudových, resp.folklórnych motívov, či už ako časti svadobného odevu, alebo aj vo výzdobe.

Upúšťa sa od „škrobených“ svadieb a čoraz menej sa dodržiavajú tradičné rituály. Svadby začínajú mať charakter modernej „párty“ , podľa vzoru zahraničných svadieb. Mnohé bratislavské páry preferujú aj svadby v kaštieľoch pri hlavnom meste.

Súčasťou svadieb sú aj rovnako oblečené družičky, prekvapenia pre hostí, extra pripravené candy bary s iniciálmi nevesty a ženícha a nekonečné množstvo ďalších doplnkov.

Svadobná výstava Perfect wedding

Ako si čo najlepšie vybrať z množstva ponúkaných svadobných služieb a tovarov, vám pomôžu odborníci. V tomto prípade sa oplatí raz vidieť. Všetko okolo svadby vám prináša svadobná výstava Perfect wedding, ktorá sa koná už túto sobotu 16. januára v Grand hotel River park.

Celý projekt vznikol po tom, ako sa tvorcovia zhodli, že svadobné výstavy, ktoré sa na Slovensku konajú, nie sú dostatočne inšpiratívne a jednoducho nelákajú, či už ako vystavovateľov alebo aj návštevníkov.

Skupinka ambicióznych jedincov z portálu Perfect day a svadobného salónu Wedding Avenue sa rozhodla vziať veci do vlastných rúk a zorganizovali svadobnú výstavu s názvom Perfect wedding na základe vlastných skúsenosti, ktorá by mala byť odrazom súčasnosti a ponúknuť to najlepšie z najlepšieho.

Prečítajte si aj:

Viete, ktoré reštaurácie patria do prvej desiatky najlepšie ohodnotených podnikov v Bratislave?

Zanedbaný Pistoriho palác dostane novú strechu i fasádu. Plánuje sa aj rekonštrukcia vnútorných priestorov

Svadobné šaty Wedding Avenue
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM