Aktualizované Eva Sládková Správy Samospráva

Pozor na to, za čo platíte! Plagáty lákajúce seniorov na lacné obedy vyvolali otázky

Obedové menu za 2,50 eur? Kto by to nechcel? Plagáty vyvolávajúce otázky sa objavili na bránach viacerých domov a lákajú seniorov na lacné obedy.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na to, za čo platíte! Plagáty lákajúce seniorov na lacné obedy vyvolali otázky
Zdroj: Dnes24.sk

DOPLNENÉ O STANOVISKO ROZVOZCU

„Upozornite rodičov a známych, aby zatiaľ nič neplatili,“ upozornil na podozrivé plagáty na bránach v Rači miestny poslanec Ján Polakovič. Pre Bratislava24.sk vysvetlil, že: „Už tu chodí nejaký chlap a vyberá od seniorov peniaze. Preverujeme, či je táto firma v poriadku.“

Nielen v Rači

Ako sa ukázalo, plagáty sú nielen v Rači, ale aj v iných mestských častiach, napríklad v Ružinove, či v Novom Meste. Ponúkajú rozvoz obedového menu za 2,50. Inzerát zmieňuje seniorov a chorobu COVID-19.

„Chýba tam meno dodávateľa, cena je brutálne nízka, nie sú uvedené žiadne informácie o tom aké jedlo to bude,“ upozorňuje Ján Polakovič a dodáva: „Nevraviac o tom, že nik si nemôže len tak, bez dovolenia, lepiť plagáty so svojou reklamou po bránach.“

Obsadené

Naša redakcia chcela inzerát overiť a zistiť, kto vlastne lacné obedy seniorom ponúka. Nedovolali sme sa. Po dve a pol hodinách sa nám ozval kontateľ spoločnosti Erik Průcha. Vraví, že dovolať sa je náročné práve preto, že o obedy je obrovský záujem. „Naša spoločnosť LK Trans Slovakia je na trhu už 12 rokov a zameriavame sa na rozvoz potravín. Aktuálne sme sa dohodli s Grill House na Kuchajde, ktorí varia a tým, že sa objedáva jedlo na dlho dopredu, môžeme mať takúto výhodnú cenu,“ uviedol Erik Průcha.

Chyba študentov?

Konateľ uznáva, že reklama na bránach nie je najšťastnejšia. Uvedomuje si, že mali požiadať o povolenie. Vraví, že plagáty nechali rozvoziť študentov a tí ich takto nalepili.

Opatrnosť

Račianska samospráva naďalej firmu preveruje.

Vyzývam všetkých, aby boli pre istotu maximálne opatrní,“ uzatvára račiansky poslanec Ján Polakovič.

Podozrivý plagát
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM