Rôzne Správy

POZOR, ak sa budete vracať zo žúru či z práce! Niektoré NOČNÉ linky zmenia trasy

Na nižšie uvedených linkách sa zruší obsluha zastávok Hodžovo námestie (smerom do Petržalky), Zochova, Aupark a Muchovo námestie.

Ilustračný obrázok k článku POZOR, ak sa budete vracať zo žúru či z práce! Niektoré NOČNÉ linky zmenia trasy
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Nočné linky

Dopravný podnik Bratislava (DPB) presmeruje od soboty (26. 3.) nočné linky N61 a N80 na nové trasy, čím chce zlepšiť obsluhu centra mesta. Mestský dopravca to pripomína na sociálnej sieti.

Nočná linka N61 bude po novom jazdiť po trase Hlavná stanica – Štefánikova – Hodžovo námestie – Suché mýto – Námestie SNP, Rajská – Dunajská – Mlynské nivy, odkiaľ bude premávať na letisko už po svojej pôvodnej trase.

Zruší sa tak obsluha zastávok Hodžovo námestie (smer letisko), Kollárovo námestie, Špitálska a Ondrejský cintorín. „Na novej trase obslúži zastávky Suché mýto, Centrum a Dunajská. V smere na Hlavnú stanicu zastaví na Hodžovom námestí na zastávke autobusov,“ približuje dopravný podnik.

Linka N80 bude presmerovaná na trasu Hlavná stanica – Štefánikova – Hodžovo námestie – Suché mýto – Námestie SNP – Štúrova – Starý most – Jantárová cesta, odkiaľ bude pokračovať po svojej pôvodnej trase na konečnú Kapitulský dvor.

Zruší sa tak obsluha zastávok Hodžovo námestie (smerom do Petržalky), Zochova, Aupark a Muchovo námestie. „Na zmenenej trase obslúži zastávky Suché mýto, Centrum, Šafárikovo námestie a Sad Janka Kráľa,“ doplnil DPB.

Až na Kramáre

Tri spoje linky č. 20 bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktorá spája Devínsku Novú Ves a Dúbravku, budú od soboty 26. marca zachádzať na Kramáre k Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) i Národnému onkologickému ústavu (NOÚ). Informuje o tom mestská časť Bratislava-Dúbravka.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vybral tri raňajšie spoje – po šiestej, po ôsmej a po deviatej hodine,“ priblížila hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. Upozornila, že spomínané spoje budú mať špeciálne označenie a od Tesco Lamač budú so zmeneným číslom 45 pokračovať na Patrónku, Kramáre a NOÚ.

DPB od soboty 26. marca posilní takisto počas víkendov a sviatkov aj spoje na linke č. 65. „Interval bude v čase medzi 8.00 – 22.00 h skrátený z 30 na 15 minút,“ dodáva dopravca.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM