Samospráva

Poznáte talentované a inšpiratívne deti? Navrhnite ich na Cenu primátora

Malý matematický génius. Alebo ohromný športový talent. Prípade dieťa, ktorému nie je ľahostajný osud ľudí v jeho okolí. Ak niekoho takého poznáte, zbystrite pozornosť!

Ilustračný obrázok k článku Poznáte talentované a inšpiratívne deti? Navrhnite ich na Cenu primátora
Zdroj: Facebook.com/Bratislava - hlavné mesto SR

Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa opäť chystá oceniť mladé talenty. Vyzýva preto všetkých, ktorí sa venujú práci so žiakmi a mládežou, aby do konca marca poslali mestu nominácie.

Povzbudenie

Pedagógovia by mali na ocenenie navrhovať predovšetkým deti a mladých ľudí, ktorí nás vlani úspešne reprezentovali na medzinárodných, celoštátnych, alebo na krajských predmetových súťažiach a olympiádach. Samospráva chce takto nielen vyzdvihnúť úspechy mladých ľudí, ale aj ich povzbudiť, aby aj naďalej rozvíjali svoj talent a zdokonaľovali schopnosti.

6 kategórií

Spolu s deťmi Matúš Vallo ocení aj ich pedagógov a trénerov. Poďakuje im za výchovu mladých úspešných reprezentantov hlavného mesta.

Oceňovanie je rozdelené do 6 kategórií. Ide o oblasť kultúry, športu, prírodných a technických vied, jazykov, ale aj ďalších voľnočasových aktivít.

Novinkou v tomto roku je Ocenenie za výnimočný spoločenský prínos v rámci svojej komunity, okolia, susedstva alebo mesta Bratislava za rok 2019 ako samostatné ocenenie primátora. Cieľom je podporiť mladých ľudí, ktorí ochotne a nezištne venujú svoj voľný čas v prospech zlepšenia života v Bratislave. Napríklad, pomáhajú ľuďom v núdzi alebo sa snažia riešiť aktuálne spoločenské problémy ako sú rasizmus, extrémizmus, klimatické zmeny, rodová, náboženská, či sociálna nerovnosť a iné.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM