Alexandra Húsková Rôzne

Poznáte ihrisko pre hendikepované deti? Jedno z mála sa nachádza v Devínskej Novej Vsi

V Bratislave nájdete mnoho ihrísk, pre všetky vekové kategórie detí. Kam však ísť so zdravotne znevýhodneným dieťaťom, ktoré je napríklad na vozíčku? Tu už sú možnosti značne obmedzené. V Devínskej Novej Vsi sme našli ihrisko, ktoré je prispôsobené práve pre tieto detičky.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte ihrisko pre hendikepované deti? Jedno z mála sa nachádza v Devínskej Novej Vsi
Zdroj: Dnes24.sk

Bezbariérové ihrisko na Istrijskej ulici stojí pri Múzeu kultúry Chorvátov a novovybudovanom Múzeu starej Devínskej. Ihrisko je postavené podľa projektov švédskej firmy a poskytuje priestor na hru všetkým deťom, upravené je však aj pre zdravotne znevýhodnené deti.

„Zámerom bolo, aby sme umožnili hrať sa všetkým deťom bez rozdielu,“ hovorí Milan Jambor, starosta MČ Devínska Nová Ves. Ihrisko poskytuje možnosť interakcie zdravých detí spolu so zdravotne znevýhodnenými deť­mi.

Na širokú rampu môže bez problémov vyjsť dieťa na vozíčku a hrať sa s dieťaťom, ktoré stojí na zemi. Priestor je dostatočne široký aj pre vstup dospelého s dieťaťom.

Spoločnosť nie je vytvorená z dokonalých jedincov, hovorí mamička hendikepovaného dievčatka. Hendikepované a zdravé deti rastú cez vzájomné poznávanie.

Prečítajte si viac: V Petržalke má vyrásť najväčší rodinný park na Slovensku

Stavba bezbariérového ihriska pre hendikepované deti bola súčasťou projektu “Revitalizácia verejného priestoru jadra Istrijskej ulice“, ktorá prebehla pred dvomi rokmi, na ktorú Mestská časť Devínska Nová Ves získala nenávratný finančný príspevok z EÚ fondov.

Prečítajte si aj: Pri otvorení centra pokrstili bublinkami kufor plný vyrobených hračiek. Kufor je symbolom cestovania za rodinami, ktoré potrebujú pomoc

Prečítajte si aj: Načo kupujete drahé inkubátory a zachraňujete deti…keď potom nás pošlete domov a nikto nám nepomôže…?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM