Správy Samospráva

Pozemky pri areáli Mičurin získala manželka Jaroslava Haščáka. Treba sa obávať?

V opakovanej dražbe pozemkov pri areáli Mičurin pri Horskom parku v Starom Meste hlavné mesto neuspelo, vyhral iný účastník.

Ilustračný obrázok k článku Pozemky pri areáli Mičurin získala manželka Jaroslava Haščáka. Treba sa obávať?
5
Galéria
Zdroj: U9

Lukratívne pozemky pri areáli Mičurin mala podľa Denníka N získať manželka Jaroslava Haščáka z Penty. Každopádne, malo o ne záujem mesto, no neuspelo.

Obava

„Napriek našej snahe ministerstvo školstva nepristúpilo k spoločnému postupu, ktorý by posilnil naše možnosti získať tieto pozemky v dražbe. Bez podpory ministerstva boli naše reálne možnosti aj predstavy o koncovej cene (približne sedem miliónov eur) iné, ako bola vyvolávacia cena v dnešnej opakovanej dražbe,“ skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo. Deklaruje, že hlavné mesto bude v súvislosti s projektom v areáli Mičurin striktne sledovať jeho súlad s platným územným plánom.

Aj pri prvej dražbe Vallo skonštatoval, že vyvolávacia suma 13,5 milióna eur a aj znížená suma 12,9 milióna eur boli nad možnosti všetkých účastníkov dražby, vrátane magistrátu.

Výnimočné územie

Súhlas s plánom magistrátu zapojiť sa do dražby o areál Mičurin vyslovili bratislavskí mestskí poslanci v septembri. Mesto poukazuje na situáciu, keď podľa neho hrozilo zničenie areálu v lukratívnej oblasti developerským projektom. „Mesto si uvedomuje výnimočnosť tohto územia a aby sa podobná situácia nezopakovala, chceme ho definitívne ochrániť pre Bratislavčanov, ktorí Mičurin historicky využívali na oddych či záujmové aktivity,“ spresnila v septembri hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Areál je podľa bratislavskej samosprávy v súčasnosti z väčšej časti uzavretý, oplotený a nie je prístupný verejnosti. „Pozemky sú neudržiavané, zaburinené a v zanedbanom stave, rovnako aj priľahlý borovicový lesík,“ dodal magistrát. Ide o areál, v ktorom sa nachádza letné kúpalisko či budova Ekoiuventy, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Mesto uviedlo, že kúpalisko, budova a ani pozemky, na ktorých stoja, neboli súčasťou dražby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM