Eva Sládková Rôzne Správy

Poplach na magistráte: Zamestnanci išli do karantény

Podľa viacerých epidemiológov sa druhej vlne pandémie koronavírusu Slovensko nevyhne. Aj preto by sme mali byť maximálne opatrní.

Ilustračný obrázok k článku Poplach na magistráte: Zamestnanci išli do karantény
Zdroj: TASR

Na bratislavskom magistráte je dnes rušno. Ukázalo sa, že dve osoby, ktoré sú tam zamestnané, sa dostali do kontaktu s človekom chorým na COVID-19.

Preventívne opatrenia

„Mesto pristúpilo k opatreniam na prevenciu šírenia ochorenia. Dve osoby priameho kontaktu, ale aj všetky zamestnankyne a zamestnanci, s ktorými sa tieto dve osoby následne stretli, zostávajú preventívne až do výsledku testov v domácej izolácii,“ uviedla hovorkyňa mesta Katarína Rajčanová.

Samospráva chce byť zodpovedná a všetky opatrenia konzultuje s odborníkmi.

„Pristúpili sme k preventívnej dezinfekcii priestorov magistrátu, meraniu telesnej teploty pred väčšími stretnutiami, kladieme dôraz na nosenie rúšok, pravidelnú dezinfekciu rúk a v prípadoch, keď je to možné, využívame porady a pracovné stretnutia prostredníctvom videohovorov,“ dodáva hovorkyňa.

Zasadnutie zastupiteľstva

Na väčších stretnutiach, ktoré organizuje Magistrát, sú zabezpečené dostatočné rozostupy medzi účastníkmi a sprísnené hygienické opatrenia. Zajtrajšie (štvrtok 25.6.) zasadnutie Mestského zastupiteľstva sa za tohto dôvodu presúva do priestorov Starej tržnice.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM