Správy Samospráva

Pomôžte ľuďom bez domova. Verejnú zbierku organizuje aj Ružinov

V rámci zbierky môžu obyvatelia priniesť deky a oblečenie. Pomôžu aj suché trvanlivé potraviny - cestoviny, cukor a strukoviny.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte ľuďom bez domova. Verejnú zbierku organizuje aj Ružinov
27
Galéria
Zdroj: TASR

Pomôcť v pretrvávajúcom mrazivom počasí ľudom bez domova sa rozhodol aj bratislavský Ružinov. Ten v týchto dňoch organizuje verejnú materiálovú zbierku, ktorá potrvá do nedele 29. januára. Informovala o tom hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Pomôžu deky aj potraviny

V rámci zbierky môžu obyvatelia priniesť deky či oblečenie, ako napríklad ponožky, rukavice, mužské zimné topánky veľkosti 41+, zimné vetrovky či mužskú spodnú bielizeň. Pomôžu aj suché trvanlivé potraviny – cestoviny, cukor a strukoviny. Veci je potrebné priniesť do Domu kultúry Ružinov na Ružinovskej ulici, odkiaľ poputujú do neziskovej organizácie DePaul Slovensko.

Podobnú zbierku zorganizovala aj Petržalka. Ľudia doniesli najmä vetrovky, otepľovacie overaly, čiapky, rukavice, pulóvre, ale aj paplóny, vankúše a spacie vaky. Sociálne oddelenie petržalského miestneho úradu zároveň v tejto súvislosti bezdomovcov pravidelne monitoruje, v chladných dňoch dvakrát do týždňa. Prístrešie, nocľah a možnosť hygieny im obzvlášť v týchto dňoch ponúka aj organizácia Misionárky lásky Betlehem na Rovniankovej ulici.

Výzvu na pomoc ľuďom bez domova vyhlásilo tiež hlavné mesto. V rámci nej sa podarilo vyzbierať najmä teplé oblečenie a obuv, ale aj paplóny, vankúše, deky či spacie vaky a taktiež zdravotnícky materiál, trvanlivé potraviny a drogistický tovar.

Monitoring ľudí bez domova na území Petržalky
27
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM