KAW Rôzne Správy

Pomôžte ľuďom bez domova. Spacáky a bundy môžete odovzdať na viacerých miestach

Pre vás maličkosť, pre ľudí bez domova možno zachránený život. Ak máte nepotrebné spacie vaky, deky a zimné bundy, môžete ich odovzdať v Petržalke a na Mýtnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžte ľuďom bez domova. Spacáky a bundy môžete odovzdať na viacerých miestach
27
Galéria
Zdroj: TASR

Nápad s Vešiakom pomoci, ktorý bol umiestnený na Námestí SNP, sa u ľudí stretol s veľkou odozvou. Akcia Vešiak pomoci však dnes končí, a tak vám ponúkame ďalšie možnosti, ako pomôcť v mrazivých dňoch ľuďom, ktorým chýba strecha nad hlavou.

Verejná zbierka v Petržalke

Na bezdomovcov myslí aj Petržalský miestny úrad, ktorý vyhlásil verejnú zbierku teplého šatstva a prikrývok. Môžete ich priniesť vždy v pondelok, stredu a vo štvrtok od 13:00 do 16:00 hod. do denného centra na Vyšehradskej ulici 35. Nájdete ho pri zastávke autobusov číslo 93 a 95.

Najpotrebnejšie sú spacie vaky, deky, prikrývky, zimné bundy a tepláky. Iné oblečenie nosiť netreba, v dennom centre by ho nemali kde skladovať.

Pracovníci sociálneho oddelenia petržalského miestneho úradu v týchto mrazivých dňoch kontrolujú miesta, kde sa ľudia bez domova najčastejšie nachádzajú a sú pripravení okamžite im pomôcť. „Pri poslednej obchôdzke zistili, že v Janíkovom dvore prebývajú v domčeku traja bezdomovci, ktorí boli zdravotne v poriadku a presun do akejkoľvek ubytovne odmietli,“ informovala Silvia Vnenková z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu.

O bezdomovcov sa stará aj vedúca seniorského denného centra na Vyšehradskej ulici Ružena Borzová. Každý deň má pre nich pripravené termosky s čajom, kávou a horúcou vodou.

Zdroj: TASR

Pomoc na Mýtnej

Občianske združenie Vagus realizuje projekt terénnej sociálnej práce na celom území Bratislavy. Ročne v uliciach pracujú až s tisíckou ľudí bez domova, ktorým poskytujú rôzne potrebné služby.

Môžete im pomôcť viacerými spôsobmi. Medzi nimi aj darovaním športového pánskeho oblečenia alebo nákupom potravín. Domec, kde centrum pre ľudí bez domova sídli, nájdete na Mýtnej ulici č. 33. Môžete tam zavítať cez pracovné dni od 9:00 do 15:30 hod. Predtým, ako sa s oblečením či potravinami do Domca vyberiete, kontaktujte pracovníkov centra, ktorí vám povedia, čo si momentálna situácia vyžaduje a s čím môžete pomôcť najviac.

Aktivity OZ Vagus môžete podporiť aj finančnou hotovosťou alebo darom v podobe vašich 2% z daní. Privítajú aj pomoc dobrovoľníkov pre prácu s bezdomovcami v teréne.

Viac informácií TU.

Ilustračné foto

Zdroj: YouTube.com
Monitoring ľudí bez domova na území Petržalky
27
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM