Krimi

Polícia zhabala drogy v hodnote 23-tisíc eur

NAKA začiatkom týždňa zadržala 12 osôb, zaistila nelegálne zbrane, strelivo a viac ako 3-tisíc dávok drogy.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zhabala drogy v hodnote 23-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahovali v utorok (29. 11.) na viacerých miestach Bratislavského a Trnavského kraja. „Počas akcie zadržali 12 osôb a zaistili tri nelegálne zbrane, strelivo a viac ako 3-tisíc dávok drogy,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Zásah NAKA

Protidrogový zásah polícia vykonala v Dunajskej Strede, vo Veľkom Blahove, Vydranoch a v Bratislave. Podľa zistení polície si mali obvinené osoby zaobstarávať omamné a psychotropné látky v Bratislave, Dunajskej Strede a jej okolí, a potom ich ďalej predávať konečným spotrebiteľom.

„Predbežný znalecký posudok potvrdil, že drogy zaistené pri domových prehliadkach a prehliadkach iných priestorov, sú naozaj kokaín a metamfetamín. Hodnota zaisteného množstva sa na čiernom trhu pohybuje vo výške približne 23-tisíc eur,“ uviedla Baloghová.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil sedem osôb vo veku od 33 do 43 rokov (Elvir I., Gazmend I., Lirim H., Tomáš K., Silvia D., Ladislav Sz., Attila G.) z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Vyšetrovateľ na všetkých obvinených spracoval návrh na ich väzobné stíhanie, po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Ilustračný obrázok

Zaistené drogy
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM