Krimi

Polícia zachránila mladého Bratislavčana z Dunaja, odvďačil sa agresiou

Po záchrane sa muž začal správať voči hliadke agresívne, a tak skončil v putách.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zachránila mladého Bratislavčana z Dunaja, odvďačil sa agresiou
12
Galéria
Zdroj: TASR

Rýchla a pohotová reakcia policajnej hliadky zachránila mladému Bratislavčanovi v areáli lodenice v priebehu včerajšieho večera život. Po vytiahnutí na breh sa však muž voči policajtom správal agresívne!

Záchrana

„Hliadka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bola včera v čase krátko pred 21:00 hod. vyslaná do lodenice v blízkosti ulice Vlčie hrdlo, kde sa v zmysle oznámenia mal nachádzať muž vo vodnom toku rieky Dunaj,“ Bratislava24.sk informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave

Hliadka dorazila na miesto, no po spozorovaní policajtov sa muž začal správať rozrušene a vyhrážal sa spustením do vody. Muža sa snažili upokojiť, avšak prítomnosť polície muža ešte viac rozrušila a od hliadky požadoval aby z miesta odišla. „Hliadka sa vzdialila z dohľadu muža, pričom muž po niekoľkých minútach z vody začal vychádzať,“ informoval Szeiff.

Agresia za záchranu

Keď sa na mieste objavili RZP a hliadka Hasičského a záchranného zboru, muža to opäť rozrušilo. „Muž sa opätovne spustil po strmom brehu do Dunaja, na čo hliadka bezodkladne zareagovala a ihneď za mužom jeden člen hliadky skočil a zachytil ho. Druhý člen hliadky ho za použitia pripraveného ťažného lana z vodného toku rieky vytiahol, a následne aj za asistencie príslušníkov HaZZ boli vytiahnutí na breh,“ priblížil Szeiff.

Na brehu sa však muž začal správať voči hliadke agresívne, a tak skončil v putách. Za asistencie hliadky bol prevezený do jednej z nemocníc v Bratislave. „Následnou lustráciou bolo zistené že sa jednalo o 34-ročného Bratislavčana. K zraneniu tohto muža ako ani iných osôb v súvislosti s touto udalosťou nedošlo,“ dodal Szeiff.

Hladina Dunaja 6. január 2018
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM