Rôzne

FOTO: Hladina Dunaja viditeľne stúpla. Bratislave zatiaľ záplavy nehrozia

Ak ste sa boli cez víkend prejsť popri Dunaji, určite vám neušlo, že hladina našej najväčšej rieky sa o poriadny kus zodvihla.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hladina Dunaja viditeľne stúpla. Bratislave zatiaľ záplavy nehrozia
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Mnoho Bratislavčanov využilo sviatočný sobotňajší deň na prechádzku po nábreží v centre mesta. Ľudia v hojnom počte nasávali aj príjemnú atmosféru pod hradom Devín. Nikomu z návštevníkov určite neušlo, že hladina rieky nie je vo svojej obvyklej výške, ale stúpla nahor o poriadny kusisko.

Hladina bude klesať

Výška hladiny Dunaja dosiahla v sobotu ráno (meranie o 5:00 hod.) úctyhodných 630 cm. To je iba 20 cm k hranici vyhlásenia 1. stupňa povodňovej aktivity. V nasledujúcich hodinách a dňoch voda mierne klesala, stále však u ľudí z brehu vzbudzuje rešpekt. V nasledujúcich dňoch už Slovenský hydrometeorologický ústav stúpanie hladiny Dunaja na spomínaných miestach nepredpokladá.

„Na základe predpovede poveternostnej situácie predpokladáme na tokoch v horských oblastiach mierny vzostup z topenia sa snehu, na Dunaji mierny pokles až pokles a na ostatných tokoch ustálenosť až mierny pokles vodných hladín,“ informuje SHMU na svojom webe.

Ak máte aj vy odfotografované zaujímavé zákutia Dunaja, budeme radi, ak sa o ne s nami podelíte v komentári pod článkom.

Hladina Dunaja 6. január 2018
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM