Rôzne Správy

POLICAJTI to v práci poriadne roztočili! PÁRTY s alkoholom aj hranie videohier v čase prísnych opatrení

Na verejnosť prenikli informácie, ako si niektorí bratislavskí policajti krátia čas v práci. A to aj v čase, keď mali dohliadať na dodržiavanie pandemických opatrení.

Ilustračný obrázok k článku POLICAJTI to v práci poriadne roztočili! PÁRTY s alkoholom aj hranie videohier v čase prísnych opatrení
Zdroj: Aktuality.sk

Večierok, kde sa nalieval alkohol aj hranie športovej videohry v práci. Práve takéto situácie zachytávajú videá, ktoré podľa informácií portálu Aktuality.sk mali nasnímať policajti z bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky priamo na útvare.

Bujarý večierok v práci

Zachytení sú na nich nielen rádoví policajti, ale aj vedúci funkcionári. Posedenie a zábava sa alkoholom sa pritom mala konať v čase prísnych protipandemických opatrení. Spomínané výjavy zachytáva video, ktoré anonym adresoval vybraným médiám, ale aj policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi a policajnej inšpekcii.

Na jednom z videí je dokonca vianočný či silvestrovský večierok v čase, keď platili prísne opatrenia a zákaz vychádzania a zhromažďovania. Vidieť je na nich minimálne jedného človeka podguráženého alkoholom.

„Na videu sú samozrejme zachytení zase tí istí nedotknuteľní, ktorí si myslia, že okolo nich sa točí celý svet a môžu si robiť čo chcú. Takéto správanie sa funkcionárov, ktorí si z útvaru PMJ urobili doslova šenk, je absolútny vrchol úbohosti. Nehovoriac o tom, že po takýchto večierkoch slúžia aj na druhý deň ešte s alkoholom v krvi,“ napísali autori podnetu portálu Aktuality.sk.

Na útvare, z ktorého pochádza natočené video, údajne už viackrát prebehli kontroly pre rôzne anonymné podnety.

„V predchádza­júcich anonymoch sme upozorňovali aj na to, ako bývalí a terajší velitelia čiat permanentne hrávali počas služby Playstation a to priamo pred svojimi podriadenými, denno denne sa hrali v práci počas služby ako malé deti. Často krát sa stalo, že podriadení policajti museli čakať kým sa veliteľ alebo zástupca uráči dohrať rozohratý zápas futbalu alebo hokeja a až potom sa mu venoval,“ citujú Aktuality.sk anonymný podnet.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Povýšenie

Po návšteve inšpekcie sa však hracie konzoly na spomínanom útvare nenašli. Autori anonymov si to vysvetľujú tak, že útvar dostal vopred varovanie a zariadil sa podľa toho. Tiež píšu, že policajti, ktorí sa mali previniť hraním v pracovnom čase, boli medzitým povýšení.

Názor šéfa polície

Aktuality.sk si anonymne videá nenechali pre seba a žiadali vyjadrenie od policajného prezidenta Petra Kovaříka. „Ak konanie na týchto videách nie je premlčané, budeme to riešiť ako disciplinárny priestupok. Keby sa to stalo v čase služby, znamená to automaticky ukončenie pracovného pomeru. Ak by išlo o oslavu mimo pracovného času, aj vtedy je zakázané požívať alkohol na pracovisku a išlo by o disciplinárne previnenie,“ vyjadril sa šéf polície.

Ten zároveň nebol nadšený tým, že niektorí z policajtov riešia personálne problémy s nadriadenými práve natáčaním takýchto videí a ich zverejňovaním.

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM