ESL Kultúra

Pohlaďte si dušu kultúrou: Ktoré divadlá a kiná hrajú?

Mnohým počas pandémie chýba možnosť kultúrneho vyžitia sa. Niektoré bratislavské kiná a divadlá sa predsa len za prísnych opatrení rozhodli hrať.

Ilustračný obrázok k článku Pohlaďte si dušu kultúrou: Ktoré divadlá a kiná hrajú?
7
Galéria
Foto: Eva Sládková / Zdroj: Dnes24.sk

Neustále sa meniace pravidlá v čase pandémie spôsobujú mnohým prevádzkovateľom problémy. A tak, aj keď pandemická komisia rozhodla, že sa za istých okolností môžu otvoriť kiná, divadlá, plavárne aj posilňovne, mnohé zostali zatvorené.

Divadlo

„Keďže Slovenské národné divadlo hralo aj online, pozrela som si jednu hru takto. Veľmi to kvitujem, ale nedá sa to porovnať so zážitkom, ktorý má človek naživo. Preto hneď ako sa dalo, som šla do divadla,“ povedala nám návštevníčka SND Nora.

Činohra SND hrá a odstupy vyriešila tak, že sedieť sa dá v každom druhom rade. Záujem o predstavenia je obrovský, kúpiť si lístok na obľúbené predstavenie nie je také jednoduché. Keďže je obmedzená kapacita, míňajú sa pomerne rýchlo. SND stále premieta aj online. A aj keď to koncom novembra vyzeralo, že čoskoro budeme môcť zájsť aj na operu alebo balet, zatiaľ to tak nie je.

„Balet SND a Opera SND stále idú len online. Uvidíme po 20. decembri, ako a situácia vyvinie a podľa toho sa rozhodneme, či privítame návštevníkov aj naživo,“ povedala nám PR manažérka SND Naďa Lazarová.

Hrá aj Divadlo Astorka, ktoré má zatiaľ zverejnený program do 18.12.

Kiná

Menšie kiná naskočili skôr. Kino Lumière otvorilo brány hneď ako sa dalo a sedí sa tam na každom druhom sedadle. Aktuálne sa pridalo aj Kino Mladosť. No otvorenie avizuje aj jedno z veľkých multiplexových kín. Od budúceho týždňa chce premietať Cinemax.

„Od štvrtka 10. decembra bude premietať všetkých našich 13 prevádzok na celom Slovensku. V programe nás bude čakať aj viacero očakávaných noviniek,“ avizuje multiplex.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM