Rôzne Správy

Vianočná električka opäť ozvláštni bratislavské ulice. Kto ju vyzdobil tentoraz?

Na rozdiel od minulých rokov, keď vo vianočnej električke napríklad hrali hudobníci, bude tentoraz vozidlo súčasťou riadnej premávky mestskej hromadnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná električka opäť ozvláštni bratislavské ulice. Kto ju vyzdobil tentoraz?
8
Galéria
Zdroj: Vianočná električka FB

Dopravný podnik Bratislava (DPB) vypraví v nedeľu (6. 12.) do ulíc hlavného mesta vianočnú električku. Prvýkrát jej vzhľad nenavrhol samotný dopravca, ale oslovil umelcov a dizajnérov. Z vozidla sa tak stane pojazdná galéria. Z dôvodu opatrení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu nebude vianočná električka v centre mesta pristavená ako atrakcia, ale bude jazdiť v premávke. Informovala o tom hovorkyňa dopravcu Ľubica Melcerová.

Podporí umenie

DPB oslovil slovenského sklárskeho dizajnéra a vedúceho ateliéru Sklo Patrika Illa. Ten každoročne organizuje výstavu vianočných ozdôb, kde umelci stvárnia svoju predstavu vianočnej ozdoby. „Vďaka tomu sa z tohtoročnej vianočnej električky stane pojazdná galéria, v ktorej okrem vianočnej atmosféry môžu cestujúci obdivovať návrhy vianočných ozdôb od slovenských umelcov a dizajnérov,“ uviedla Melcerová.

Z vonkajšej strany vianočnú električku skrášli polep s motívom od Illa. Dopravca chcel takto podporiť kultúru, ktorá pre koronakrízu trpí.

Na rozdiel od minulých rokov, keď vo vianočnej električke napríklad hrali hudobníci, bude tentoraz vozidlo súčasťou riadnej premávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) a bude jazdiť na trase linky 1 z Hlavnej stanice po Námestie Ľudovíta Štúra. Cez týždeň v poobedňajších hodinách a cez víkend takmer počas celého dňa.

Kto sa vianočnou električkou bude chcieť previezť, bude si musieť zakúpiť cestovný lístok tak ako na každú inú jazdu bratislavskou MHD.

Foto je ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM