Krimi

Podpaľača Petra P., ktorý ušiel z psychiatrie, našli: Do nemocnice sa vrátil sám

Bratislavu a okolie obletela správa o hľadanom mužovi, ktorý ušiel z psychiatrickej nemocnice. Polícia informuje, že sa našiel.

Ilustračný obrázok k článku Podpaľača Petra P., ktorý ušiel z psychiatrie, našli: Do nemocnice sa vrátil sám
Zdroj: TASR/František Iván

Polícia v piatok (24. 7.) večer odvolala pátranie po obvinenom Petrovi P., ktorý odišiel zo psychiatrického oddelenia Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Pátranie bolo odvolané z dôvodu, že menovaný sa za prítomnosti rodinného príslušníka dostavil a bol umiestnený na psychiatrické oddelenie jednej z bratislavských nemocníc,“ konštatuje polícia.

Personál nemocnice informoval políciu o odchode muža ešte v stredu (22. 7.) v ranných hodinách. Polícia v tejto súvislosti vykonala rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúce k zisteniu pobytu menovaného, nezvestnosť muža nahlásil aj jeden z rodinných príslušníkov. Polícia preto po ňom vyhlásila pátranie.

Ide o muža, ktorý koncom mája podpálil luxusné autá priamo v areáli predajne na Panónskej ceste v Petržalke. Na základe vykonaného znaleckého dokazovania obvineného podpaľača koncom júna prepustili z väzby a umiestnili na psychiatrické oddelenie nemocnice. Trestné stíhanie voči nemu začiatkom júla zastavili z dôvodu, že nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. Prokurátor preto podal na súd návrh na uloženie ochranného protitoxikoma­nického liečenia ústavnou formou.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM