Alexandra Húsková Kultúra

Poctu slobode vzdajú dnes na Devíne mnohí známi umelci a herci

Vzdať úctu slobode, občiansko-demokratickým tradíciám Slovenska či pripomenúť si pád totality. Aj to je hlavným cieľom podujatia s názvom Tribute to Freedome – Pocta slobode, ktoré sa bude konať na hrade Devín. Zúčastnia sa ho umelci ako Lasica, Štepky, Suchý, či skupina Vidiek.

Ilustračný obrázok k článku Poctu slobode vzdajú dnes na Devíne mnohí známi umelci a herci
Zdroj: TASR

Vzdať úctu slobode, občiansko-demokratickým tradíciám Slovenska či pripomenúť si pád totality. Aj to je hlavným cieľom podujatia s názvom Tribute to Freedome – Pocta slobode, ktoré sa bude konať v piatok 21. augusta na hrade Devín, informovala tlačová referentka bratislavského magistrátu Monika Voleková.

Podujatie odštartuje o 18.30 hodine a tento rok ho obohatia umelci ako Milan Lasica, Jiří Suchý & Orchester divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobodu, Stanislav Štepka a Radošinské naivné divadlo, skupina Vidiek či Slnovrat-Jednofázové kvasenie. Vstup na koncert je voľný.

Táto koncertná tradícia vznikla pri príležitosti 20. výročia pádu železnej opony, pričom hviezdami predchádzajúcich ročníkov boli popri slovenských a českých umelcoch napríklad aj Jon Anderson (YES), Sinead O'Connor, Eric Burdon & The Animals, Elektric Light Orchestra a ďalší.

Pozrite si galériu z vpádu sovietskych vojsk: Zábery, z ktorých ešte aj dnes behá mráz po chrbte: 21. august 1968 v Bratislave zachytený na unikátnych fotkách!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM