Rôzne

Počmáraný múrik v Parku Andreja Hlinku ožil farbami street art umenia

V Bratislave moderného umenia v podobe street art v poslednej dobe pribúda. Rozžiaril aj Park Andreja Hlinku v Ružinove.

Ilustračný obrázok k článku Počmáraný múrik v Parku Andreja Hlinku ožil farbami street art umenia
6
Galéria
Zdroj: Martin Patoprstý FB

Spomínate si na nevkusné čmáranice na múriku v Parku Andreja Hlinku, ktorý oddeľuje park od Tomášikovej ulice? Sú preč!

Pestrofarebný múrik

Mestská časť Ružinov aj tento rok podporila viacero projektov formou grantového programu, medzi nimi aj skrášlenie múrika v obľúbenom ružinovskom parku. „Žiadateľom o grant bol Dalibor Spišiak, ktorý spolu s ďalšími talentovanými sprejermi pomaľovali spomínanú stenu. Mestská časť Ružinov podporila tento projekt sumou 4 280 eur,“ Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.

Od septembra tak zdobia múrik profesionálne pestrofarebné grafiti. Myšlienka farebne zrevitalizovať múrik vznikla v hlavách talentovaných sprejerov, ktorí sa tvorbe grafiti venujú na profesionálnej úrovni. Na prácu vandalov sa už nemohli pozerať, a tak v snahe ochrániť priestor pred ďalšími čmáranicami, vytvorili profesionálne grafiti.

Tiež máte pochybnosti, ako dlho vydrží múrik pekný? Sprejeri sa spoliehajú na skúsenosť, že pouliční maliari profesionálne grafiti nezničia. Pred týmto druhom umenia totiž skutočne prechovávajú rešpekt.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM