Jakub Haršany Rôzne

OBRAZOM: Kamenné námestie má konečne "šmrnc". Vybláznili sa na ňom umelci z ulice

Bratislavské Kamenné námestie sa počas dvoch dní zmenilo na umeleckú zónu. V rámci 6. ročníka Street Art Festivalu sa rozhodne bolo na čo pozerať.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Kamenné námestie má konečne "šmrnc". Vybláznili sa na ňom umelci z ulice
17
Galéria

Street Art Festival priniesol v piatok a sobotu do centra Bratislavy ukážky pouličného umenia. Návštevníci mohli obdivovať nadanie umelcov, ktorí svojimi maľbami skrášlili okolie Kamenného námestia.

Očiam divákov po oba dni ulahodil graffiti jam slovenských umelcov, v rámci ktorého výtvarníci predviedli to najlepšie zo svojho umenia. Každý mal vyhradenú vlastnú plochu, ktorú pomocou rôznofarebných sprejov premenil na jedinečný obraz.

Vzhľad zmenili aj dodávky

Okoloidúcich zaujali aj dve dodávky, ktoré boli odstavené v priestoroch námestia. Nestáli tu však len tak, ich vonkajšia schránka sa stala plátnom ďalších pouličných umelcov. Výsledkom bol nový streetartový design týchto vozidiel.

Hlavným lákadlom tohtoročného festivalu bolo vystúpenie maďarského streetartového umelca Fat Heat.

Ten v prvý deň podujatia skrášlil doposiaľ najväčšiu plochu v histórii festivalu. 20-metrová stena na priľahlej budove sa pod jeho rukami zmenila na krásne výtvarné dielo. „Tá líška je naozaj krásna. Neviem si predstaviť, ako dlho by som to maľovala ja,“ podelila sa s nami o názor mladá Bratislavčanka.

Súčasťou festivalu boli aj hudobné vystúpenia, divadelné predstavenie pre deti pod názvom Spoza voza či bubnová šou, ktorá celé podujatie uzavrela.

Čítajte aj: OBRAZOM: Rozprávková jeseň. Nielen developeri, ale aj príroda mení tvár Bratislavy

Bratislava Street Art Festival 2016
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM