Rôzne

Pochody - Dúhový Pride a Hrdí na rodinu - obmedzia dopravu v Bratislave

Sobotňajšie pochody v hlavnom meste obmedzia vodičov aj električky. Polícia vyzýva verejnosť, aby počas bezpečnostných opatrení rešpektovali ich pokyny a výzvy.

Ilustračný obrázok k článku Pochody - Dúhový Pride a Hrdí na rodinu - obmedzia dopravu v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: TASR

Vodiči v Bratislave musia v sobotu (19.8.) pre pochody „Dúhový Pride“ a „Hrdí na rodinu“ počítať s dopravnými obmedzeniami. Tie sa miestami dotknú aj verejnej hromadnej dopravy. Upozorňuje na to štátna polícia, ktorá bude na podujatia dohliadať. Zapoja sa aj mestskí policajti.

Električky ani autá neprejdú

Električky nebudú jazdiť v čase od 10.00 hod. do skončenia pochodu v úseku Vajanského a Rázusovho nábrežia. Centrum Starého Mesta Bratislavy úplne uzavrú pre autá v čase od 12.30 hod. do 16.00 hod.

„Neprejazdná bude Štúrova ulica, križovatka Šafárikovho námestia, Vajanského a Rázusovho nábrežia,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Dopravní policajti zabezpečia odklon zo Špitálskej ulice cez Dunajskú ulicu, z Karadžičovej ulice zo smeru od Mlynských Nív na Landererovu ulicu a v smere od Nábrežia armádneho generála Ludvíka Svobodu na Staromestskú ulicu.

Preparkujte svoje autá

„Autám, ktoré sa budú v tomto čase nachádzať v uzatvorenej zóne, ju policajti umožnia opustiť podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie,“ vysvetlila Mihalíková. Obyvatelia v centre mesta by mali podľa hovorkyne bratislavskej mestskej polície Tatiany Kurucovej preparkovať v predstihu svoje autá, aby sa vyhli čakaniu, kým bude premávka v tejto časti mesta obnovená.

Verejnosť má podľa Mihalíkovej počas bezpečnostných opatrení rešpektovať pokyny a výzvy polície. „Občanov, ktorí sa mienia zúčastniť uvedených zhromaždení, vyzývame, aby pri využívaní svojho práva vyjadriť názor nenarúšali verejný poriadok a neporušovali svoje povinnosti,“ upozornila Mihalíková.

Dúhový pride
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM