Správy

Pochod za tradičnú rodinu podporili v Bratislave stovky ľudí

Cieľom organizátorov pochodu nebolo protestovať proti Dúhovému Pridu, ktorý sa tiež konal v hlavnom meste. Oba pochody sa zaobišli bez protiprávnych konaní.

Ilustračný obrázok k článku Pochod za tradičnú rodinu podporili v Bratislave stovky ľudí
5
Galéria
Zdroj: pixabay

Hlavným mestom sa dnes pochodovalo aj na podporu tradičnej rodiny. Šiesty ročník pochodu Hrdí na rodinu, ktorý podporili stovky ľudí aj s deťmi, chcel poukázať na to, že deti dokáže najlepšie vychovať muž a žena. Začal sa pred budovou parlamentu a skončil programom na Hlavnom námestí.

Radosť z rodiny

„Chceme ukázať radosť z rodiny, chceme ukázať, že otcovia sú pre rodiny nenahraditeľní, takisto maminy sú pre svoje deti nenahraditeľné, a bez rodín založených na manželstve muža a ženy, bez rodín, z ktorých sa rodia deti, nebude mať svet budúcnosť,“ uviedol Anton Chromík za Iniciatívu Hrdí na rodinu.

Cieľom podľa neho nebolo protestovať proti Dúhovému Pridu, ktorý sa dnes tiež konal v Bratislave. „Cieľom je bez protestov ukázať radosť z rodiny… Ukázať, že nič lepšie pre deti ako otec a mama neexistuje. To je náš jediný cieľ, nič iné, nijaký protest, nijaký stret, len táto jediná myšlienka,“ povedal Chromík.

Deti podľa organizátorov túžia po otcovi a mame.„Hlboký vzťah muža a ženy, ktorý umožňuje narodenie detí a vytvára najlepšie a najbezpečnejšie miesto pre ich výchovu a rozvoj, si zaslúži výnimočné postavenie a starostlivosť,“ dodal Chromík.

Pochody bez incidentov

Obidva dnešné pochody v Bratislave sa zaobišli bez protiprávnych konaní. „Nezaznamenali sme ani narušenie verejného poriadku,“ povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Cestná doprava je už v centre Starého Mesta obnovená.

Štátna aj mestská polícia dnes dohliadali na priebeh pochodov Dúhový Pride a Hrdí na rodinu. Organizátori Duhového Pride dostali od polície informáciu, že do mesta prišli sympatizanti ĽSNS. K ich stretu nedošlo, centrum mesta bolo uzavreté.

„Situáciu sme monitorovali, pričom sme postupovali a prijímali adekvátne opatrenia na základe vývoja bezpečnostnej situácie v meste,“ dodala Mihalíková.

Dúhový Pride bol za práva gejov a lesieb, pochod Hrdí na rodinu zase na podporu tradičnej rodiny.

Dúhový Pride 2017
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM