Rôzne

Počet neobsadených kancelárií v Bratislave je na historickom minime

Počet neobsadených kancelárskych priestorov na realitnom trhu v Bratislave výrazne klesol a dnes je voľných len 8,76 percenta administratívnych kapacít. V druhej polovici minulého roka sa tento ukazovateľ znížil o 2,73 percenta a v súčasnosti je na rekordnom minime.

Ilustračný obrázok k článku Počet neobsadených kancelárií v Bratislave je na historickom minime
Zdroj: TASR

Spoločnosť CBRE, ktorá na fakt upozornila, zároveň pripomenula, že dnešný trh s modernými kancelárskymi priestormi v hlavnom meste zahŕňa 1,543 milióna štvorcových metrov administratívnych kapacít triedy A a B. Kancelárske budovy triedy A tvoria 58 percent celkového trhu, zvyšných 42 percent predstavujú budovy triedy B.

„Pokles počtu neobsadených administratívnych priestorov bol spôsobený predovšetkým uzatvorením budovy biznis centra Apollo 1 a jej dočasným vylúčením z trhu bratislavských kancelárskych priestorov,“ uviedol Oliver Galata zodpovedný za realitný segment administratívnych priestorov.

Najnižšia miera neobsadenosti je v samotnom centre mesta, kde je voľných len 7,09 percenta kancelárskych kapacít. Najväčší pokles počtu neobsadených priestorov však spoločnosť zaznamenala v okrajových častiach Bratislavy, kde sa ich počet vlani znížil. V širšom centre metropoly Slovenska je neobsadených približne 10 percent priestorov.

Výška prenájmu v prémiových administratívnych priestoroch v Bratislave ostala na stabilnej úrovni 16 eur za meter štvorcový za mesiac. V centre mesta bolo cenové rozpätie 12 až 16 eur, v ostatných lokalitách na úrovni 8 až 13 eur.

Prečítajte si tiež: Cena nových bytov v Bratislave minulý rok rástla. O aké bývanie je najväčší záujem?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM