Rôzne Správy

Zbohom príjemné letné teploty: Kúsok za Bratislavou už vyčíňajú búrky

Búrky prinesú aj citeľné ochladenie, zajtra (13. 5.) by malo byť na západe Slovenska už len okolo 13 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku Zbohom príjemné letné teploty: Kúsok za Bratislavou už vyčíňajú búrky
12
Galéria
Zdroj: TASR

Hoci je v Bratislave zatiaľ celkom príjemne, zmenu počasia už cítiť „vo vzduchu“. Po pár dňoch letných teplôt sa na nás neúprosne valí studený front.

Ochladí sa

Ako informuje portál imeteo, na juhozápade je už veľa oblačnosti a z Bratislavy vidieť už aj prvé búrky v oblasti Rakúska. Detekcia bleskov zaznamenala v spomínanej oblasti už niekoľko stoviek bleskových úderov.

„V priebehu nasledujúcich hodín sa treba pripraviť na to, že búrok bude na našom území pribúdať. Vyskytovať sa budú tzv. predfrontálne búrky, ktoré sa najskôr objavia na západnom Slovensku a postupne aj na ďalších miestach nášho územia, predovšetkým v oblasti hôr,“ upozorňuje imeteo.

Búrky budú sprevádzané zrážkami, no môžu sa vyskytnúť aj krúpy. Večer by sa malo počasie na Slovensku ešte viac zhoršiť.

„Od juhovýchodu až juhu sa bude nad naše územie nasúvať zrážková činnosť, ktorá už počas nadchádzajúcej noci prinesie výraznejšie zrážkové úhrny. Dážď by sa mal vyskytovať na mnohých miestach nášho územia, pričom zotrvávať by mal až do soboty,“ píše imeteo.

Búrky prinesú aj citeľné ochladenie, zajtra (13. 5.) by malo byť na západe Slovenska už len okolo 13 stupňov Celzia.

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM