Tomáš Stupavský Rôzne

Počas letných dní je veľkým hitom červený melón. Pozrite sa, za koľko sa v obchodoch predáva

Obľúbenou a osviežujúcou pochúťkou v letných mesiacoch je červený melón. Táto najsladšia zelenina je navyše aj veľmi zdravá. Zistili sme, za koľko si môžete v týchto dňoch kúpiť červený melón v najväčších obchodných reťazcoch.

Ilustračný obrázok k článku Počas letných dní je veľkým hitom červený melón. Pozrite sa, za koľko sa v obchodoch predáva
Zdroj: TASR

Vedeli ste, že melón začali pestovať už viac ako pred 4000 rokmi. Dnes je táto zelenina obľúbená po celom svete. Napríklad v Grécku a v Turecku sa melón stal „národným ovocím“. V Japonsku ho dokonca pestujú v hranatom tvare, kvôli lepšiemu uskladneniu.

Melóny môžeme rozdeliť na dve hlavné skupiny: vodové s červenou dužinou a menšie cukrové s bielou, zelenou, žltou až oranžovou dužinou. U nás sú však najpopulárnejšie práve tie veľké červené.

Táto pochúťka obsahuje až 90 percent vody, čiže do seba môžete hneď naraz dostať niekoľko pohárov osviežujúceho nápoja.

Červené melóny môžete počas letných dní kúpiť takmer všade. Na trhoviskách, pri cestách, ale aj v supermarketoch. My sme sa zamerali práve na ich predaj v obchodných reťazcoch. Pozrite sa, za akú sumu sa v týchto dňoch predáva červený melón v supermarketoch (treba však podotknúť, že väčšina obchodov predáva tento týždeň červený melón za akciovú cenu).

Obchod Cena za 1 kg
Billa 0,49 €
Lidl 0,33 €
Kaufland 0,33 €
Hypernova 0,39 €
Tesco 0,55 €
Carrefour 0,44 €
Metro 0,89 €
Terno 0,39 €
Moja Samoška 0,39 €

Prečítajte si tiež: Redakcia radí: Trhy a obchody sú plné melónov, máme pre vás osviežujúci tip ako sa schladiť počas horúčav!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM