Nina Táborská Rôzne

Redakcia radí: Trhy a obchody sú plné melónov, máme pre vás osviežujúci tip ako sa schladiť počas horúčav!

Dnes majú na Slovensku padať teplotné rekordy. Valí sa na nás horúčava, aká tu toto leto ešte nebola. Meteorológovia hlásia pre náš kraj až 38°C. V tomto "pekle" vám preto ponúkame recept na osviežujúci drink z ovocia, o ktoré nie je núdza ako v obchodoch, tak ani na trhoviskách

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Trhy a obchody sú plné melónov, máme pre vás osviežujúci tip ako sa schladiť počas horúčav!
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

INGREDIENCIE

Červený melón bez jadierok 2 dlhé pásy žltého melónu Kúsok zeleného melónu Za hrsť čerstvých čučoriedok 2 plátky ananásu 2 lyžičky vytlačenej čerstvej citrónovej šťavy aj s dužinou 2 lyžičky kokosového Moninu (bezalkoholový sirup do miešaných drinkov) Drvený ľad Mäta (nemusí byť) Perlivá minerálka (nemusí byť) 2 slamky

POSTUP

Červený melón (množstvo závisí od veľkosti pohárov, do ktorých budeme drinky nalievať, konzistencia by mala byť hustejšia) nakrájame na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme citrónovú šťavu aj s dužinou, kokosový Monin, prípadne vodku, a aj ľad pokiaľ nemáme drť, ale celé kocky. Všetko spolu rozmixujeme.

Na spodok pohárov dáme čerstvé čučoriedky, zopár si ich odložíme bokom na ozdobenie. Ak sa nám zmes predsalen zdá príliš hustá (myslíme na to, že ľad sa roztopí) môžeme priliať trochu chladenej perlivej minerálky.

Čučoriedky zalejeme melónovou zmesou. Zo žltého melóna odkrojíme dva dlhšie tenšie pásy. Tak, aby sme z nich mohli spraviť lieviky (kornútky), ktoré budú držať ostatné ovocie na vrchu pohára. Môžeme si pomôcť špáratkom.

Z ananásu odrežeme dva trojuholníky, zelený melón nakrájame na drobné pásiky. Žltý melón vložíme do pohárov ako na fotografii, pridáme slamku a poukladáme ostatné ovocie tak, aby neprepadlo dovnútra. Pokiaľ je melónový drink viac ľadový a teda aj hustejší, ovocie bude držať hore. Na záver ozdobíme čerstvou mätou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM