ESL Rôzne Správy

Pezinská Baba zbelela prírodným snehom. Kto sa tam môže ísť lyžovať?

Lyžiarske vleky síce nie sú spojazdnené nikde, ani na Pezinskej Babe, ale sú tam výborné podmienky pre bežkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Pezinská Baba zbelela prírodným snehom. Kto sa tam môže ísť lyžovať?
5
Galéria
Zdroj: LK BABA

Napriek zákazu vychádzania existuje skupina Bratislavčanov, ktorá môže zájsť aj mimo okresu, napríklad na Pezinskú Babu. Dobrou správou je, že sú tam ešte stále dobré podmienky na lyžovanie.

Trate

„Bežkárske trate na Pezinskej Babe sú ešte stále zjazdné. Po okrajoch sú vyjazdené aj stopy na klasiku. Podmienky sa však v priebehu dňa môžu rýchlo meniť. Na Pezinskej Babe ja dnes ešte v požičovni funguje výdaj bežiek na základe individuálnej telefonickej objednávky. Prevádzka v ďalších dňoch bude záležať od počtu objednávok,“ píše sa na facebooku Lyžiarskeho klubu Baba.

K dispozícii tam je dokonca aj bufet, ale samozrejme, len cez okienko.

Povolenie

Aktuálne na Slovensku platí zákaz vychádzania, podľa ktorého sa väčšina Bratislavčanov môže pohybovať len v prírode v rámci hlavného mesta. Napriek tomu, je tu skupina takých, ktorí môžu zájsť aj na Babu.

„Výnimky zo zákazu majú aj všetky osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak tieto osoby boli zaočkované proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní!“ píše sa na webe korona.gov.

Zákaz vychádzania platí zatiaľ do 7. februára. Uvidíme, ako sa bude po tomto termíne situácia vyvíjať.

Kam do prírody

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM