Rôzne Správy

Petržalskú hrádzu čaká oprava asfaltového povrchu. Obmedzí chodcov, cyklistov aj korčuliarov

V nasledujúcich dňoch musia návštevníci hrádze rátať s obmedzeniami najmä v úsekoch pri Dolnozemskej ulici, Petržalskej štrkovni a čistiarni odpadových vôd.

Ilustračný obrázok k článku Petržalskú hrádzu čaká oprava asfaltového povrchu. Obmedzí chodcov, cyklistov aj korčuliarov
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Na petržalskej hrádzi je rušno. Okrem čulého športového života sa tam aj intenzívne pracuje na výstavbe mosta diaľnice D4. V nasledujúcich dňoch budú musieť cyklisti, chodci či korčuliari počítať na hrádzi aj s obmedzeniami týkajúcimi sa opráv asfaltového povrchu v troch úsekoch – pri Dolnozemskej ulici, Petržalskej štrkovni a čistiarni odpadových vôd.

Opravia asfaltový povrch

Práce na hrádzi iniciuje Slovenský vodohospodársky podnik (SVP). V letných mesiacoch bude realizovať plánovanú akciu Oprava koruny pravostrannej hrádze, úsek Petržalka – Čunovo. Práce budú spočívať v odstraňovaní nerovností asfaltu spôsobených prerastením koreňového systému a v následnej pokládke nového asfaltového koberca, ktorý sa plynule napojí na pôvodný asfalt.

"Kritický úsek je hlavne popri Dolnozemskej ulici, kde sa uzavrie celá dotknutú časť, s tým, že cyklisti budú presmerovaní na obchádzku cez existujúci prechod pri čerpacej stanici a následne cez podjazd pri bufete „Bosorka“ sa vrátia na cyklocestu vedenú popri pravostrannej dunajskej hrádzi. V ďalších úsekoch (ČOV a štrkovňa) sa cyklisti presmerujú na existujúcu cyklotrasu vedenú popri pravostrannej dunajskej hrádzi,“ opisuje stavebné práce riaditeľ Odštepného závodu SVP Bratislava Jozef Dúcz.

„Oba konce rekonštruovaného úseku riadne označíme s dodávateľom stavby upozorňujúcimi tabuľami,“ dodal Dúcz. Mestská časť Bratislava-Petržalka preto upozorňuje návštevníkov hrádze, aby v spomínaných úsekoch počítali s obmedzeniami a zároveň dbali na zvýšenú opatrnosť.

Zdroj: petrzalka.sk

Petržalská hrádza - oprava asfaltového povrchu
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM