Rôzne

Petržalka opäť prispeje rodičom, ktorí dajú dieťa do súkromnej škôlky

Príspevok môže byť poskytnutý rodičovi, ktorého dieťa má trvalý pobyt v Petržalke, do začiatku školského roka dosiahne najmenej tri roky a nebolo prijaté z kapacitných dôvodov do žiadnej škôlky v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka opäť prispeje rodičom, ktorí dajú dieťa do súkromnej škôlky
Zdroj: TASR

Petržalka aj v nasledujúcom školskom roku 2018/2019 poskytne príspevok pre rodičov, ktorí umiestnia svoje dieťa v súkromnej škôlke.

Príspevok pre rodičov

Príspevok sa pohybuje vo výške 60 eur za jedno dieťa na jeden mesiac. Rozhodli o tom petržalskí poslanci na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Tí tak opätovne odobrili finančnú pomoc pre rodičov, ktorých deti sa nedostali do štátnej škôlky.

„Je to príspevok pre rodičov, aby mohli eventuálne svoje dieťa umiestniť v súkromnej materskej škole. Máme určený strop, že príspevok môžeme poskytnúť 40 deťom. Zo skúseností si myslíme, že je to postačujúci počet,“ uviedla Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu. V predchádzajúcich rokoch sa počet žiadostí pohyboval od 33 do 36.

Ak by sa však počet tento rok zvýšil, ako je momentálne stanovené, samospráva je pripravená situáciu pružne riešiť a hľadať financie vo svojom rozpočte. „Záviselo by to od toho, o koľko detí by bolo navýšenie a aká záťaž by to bola na rozpočet mestskej časti. Ale to neznamená, že počet je navždy nemenný,“ skonštatovala Vnenková.

Podmienky

Jasnejšie by to malo byť do 1. septembra, kedy bude miestny úrad vedieť, koľko žiadostí bude pre nasledujúci školský rok podaných. Vnenková však podotýka, že na to, aby mohli rodičia daný príspevok dostať, musia spĺňať určité podmienky a podať žiadosť o túto finančnú pomoc. Všetky potrebné informácie, ako aj tlačivá sú na webovej stránke mestskej časti.

Príspevok môže byť poskytnutý rodičovi, ktorého dieťa má trvalý pobyt v Petržalke, do začiatku školského roka dosiahne najmenej tri roky a nebolo prijaté z kapacitných dôvodov do žiadnej škôlky v pôsobnosti mestskej časti. Ďalšou z podmienok je, aby maximálny mesačný príjem domácnosti posudzovaného žiadateľa nepresiahol sumu 500 eur na osobu a aby žiadateľ nebol zároveň poberateľom príspevku na dieťa súvisiacim s jeho dlhodobým neprijatím.

Mesačná výška finančného príspevku je 60 eur a na jedno dieťa môže byť poskytnutá na dobu maximálne 11 mesiacov. Žiadosť predkladá žiadateľ na predpísanom tlačive, ktoré je prílohou tejto výzvy, najneskôr do 15. augusta.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM