Rôzne Správy

Petržalka vyplatila sociálne slabším takmer 15-tisíc eur

Na to, aby jednotlivec alebo rodina získali sociálnu pomoc, musia byť pre potreby posúdenia ich sociálnej situácie evidovaní na oddelení sociálnych vecí Miestneho úradu v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka vyplatila sociálne slabším takmer 15-tisíc eur
7
Galéria
Zdroj: TASR

Mestská časť Petržalka už 25-krát poskytla mimoriadny vianočný príspevok formou nákupných poukážok ľuďom, ktorí sa ocitli v zložitej sociálnej situácii. V tomto roku ho dostalo 223 občanov a rodín v celkovej výške 14 420 eur. Informovali o tom z petržalského miestneho úradu.

Pomôžu aj osamelým

V roku 2018 bola výška príspevku pre občana v zložitej sociálnej situácii odstupňovaná tak, že osamelý občan získal príspevok vo výške 50 eur, poberateľ dôchodkového zabezpečenia 60 eur, rodina s jedným alebo dvoma deťmi 70 eur a rodina s tromi a viac deťmi 80 eur.

„Rodiny či jednotlivcov, ktorí si nevedia či nemôžu pomôcť sami, máme aj u nás v Petržalke a snažíme sa im vždy podať pomocnú ruku, či už formou sociálnej výdajne, organizovaním rôznych podujatí pre sociálne slabšie rodiny, dôchodcov alebo aj takýmto finančným príspevkom,“ povedala vedúca oddelenia sociálnych vecí Miestneho úradu v Petržalke Alena Halčáková.

Na to, aby jednotlivec alebo rodina získali sociálnu pomoc, musia byť pre potreby posúdenia ich sociálnej situácie evidovaní na oddelení sociálnych vecí Miestneho úradu v Petržalke. Ďalším kritériom na priznanie príspevku je napríklad zdravotný stav, neplatenie výživného či úmrtie v rodine.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM