Samospráva

Petržalka si "posvieti" na verejné osvetlenie. Obyvateľov žiada o pomoc pri hľadaní nefunkčných lámp

V mestskej časti sa postupne stráca verejné osvetlenie, po ktorom ostávajú ako dôkaz jeho existencie len kýpte trčiace z chodníka či trávy.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka si "posvieti" na verejné osvetlenie. Obyvateľov žiada o pomoc pri hľadaní nefunkčných lámp
Zdroj: TASR

Petržalská samospráva na svojej webovej stránke prosí obyvateľov mestskej časti, aby pomohli spísať nefunkčné lampy v okolí ich bydliska. Na sídlisku sa totiž nachádza približne 8 800 stĺpov verejného osvetlenia a z toho magistrát eviduje 3 900 ako ohrozených, čo je už takmer polovica počtu.

Chýbajú peniaze

„Postupne sa stráca verejné osvetlenie, po ktorom ostávajú ako dôkaz jeho existencie len kýpte trčiace z chodníka či trávy. V súčasnosti evidujeme 160 odpílených stĺpov bez náhrady, napríklad na uliciach Holíčska, Budatínska, Starhradská, Lietavská, Čapajevova či Belinského, kde odstránili už 3 zo 4 lámp a bez náhrady,“ opisuje stav v mestskej časti petržalská samospráva.

Magistrát tvrdí, že stĺpy museli odstrániť, lebo boli skorodované. „Počas minulého roka ich v Petržalke nahradili 17 a tento rok plánujú vymeniť ďalších 68 stĺpov. Na viac vraj nie sú peniaze,“ informuje Petržalka na svojej webovej stránke.

Mestská časť sa preto rozhodla pripraviť komplexný materiál stavu verejného osvetlenia na svojom území, a preto prosí obyvateľov o pomoc. „Ak je vo vašom okolí odpílená alebo nefunkčná lampa, odfotografujte ju a fotku spolu s uvedením ulice zašlite mailom na tlacove@petrzalka.sk alebo do správy na sociálnom profile Viem byť Petržalčan,“ vyzýva obyvateľov najväčšieho sídliska Mestská časť Bratislava-Petržalka.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM