Rôzne

Petržalka dáva návrhu parkovacej politike zelenú, má však pripomienky

Súhlasné stanovisko k návrhu VZN obsahuje zo strany petržalskej samosprávy 24 pripomienok. Ide o pripomienky, ktoré zapracovával ako miestny úrad, tak poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka dáva návrhu parkovacej politike zelenú, má však pripomienky
18
Galéria
Zdroj: TASR

Zavedeniu parkovacej politiky v hlavnom meste, ktorú chce presadiť primátor Matúš Vallo, dáva zelenú aj Petržalka. Rozhodli o tom vo štvrtok petržalskí poslanci na mimoriadnom rokovaní miestneho zastupiteľstva. Tí odsúhlasili mestský návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovacej politike a návrh k dodatku štatútu hlavného mesta, avšak s viacerými pripomienkami.

Dôležitý je systém

„Celý čas som deklaroval a dúfal, že mestská časť bude mať súhlasné stanovisko. Najdôležitejšie je, aby sa zlepšilo parkovanie. Aby sa tu konečne zaviedol systém, aby sme mali dáta a vedeli, koľko tu máme ľudí, koľko tu máme áut a parkovacích miest. Aby sme sa konečne pohli z toho miesta,“ zhodnotil petržalský starosta Ján Hrčka.

Súhlasné stanovisko k návrhu VZN obsahuje zo strany petržalskej samosprávy 24 pripomienok. Ide o pripomienky, ktoré zapracovával ako miestny úrad, tak poslanci. Jednou z nich je napríklad to, aby si mestské časti mohli v prechodnom období robiť vlastnú parkovaciu politiku.

„To znamená, že nebudeme teraz 18 mesiacov na niečo čakať, ale v medziobdobí môžeme začať robiť sami. Mesto prisľúbilo spoluprácu, čo je naozaj super, lebo sa to bude jednoduchšie robiť v spolupráci,“ poznamenal Hrčka s tým, že mestská časť chce vo všetkých „možných mierach“ zvýhodniť obyvateľov s trvalým pobytom v Petržalke. Návrh dodatku štatútu hlavného mesta so súhlasným stanoviskom petržalskej samosprávy obsahuje sedem pripomienok.

Parkovanie v Petržalke
14
Galéria
Zdroj: Rozumné parkovanie

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM