Rôzne

Petržalka chce finančne motivovať svojich učiteľov

Bratislavská Petržalka chce aj v tomto roku finančne motivovať učiteľov na základných školách v jej zriaďovateľskej pôsobnosti k zvýšeniu kvality vyučovacieho a vzdelávacieho procesu. V rozpočte má vyčlenených 22 500 eur.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka chce finančne motivovať svojich učiteľov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Miestna samospráva znova vyzýva na predkladanie projektov v rámci programu Naučiť lepšie, odmeniť viac. Vyplnené formuláre v elektronickej podobe je potrebné poslať do konca augusta, projekty následne vyhodnotí odborná komisia do konca septembra. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Inovácie vo výučbe

Program má učiteľov motivovať k zavádzaniu a uplatňovaniu projektov inovácií vo výučbe. „Učitelia si týmto spôsobom navzájom pomáhajú pri tvorbe názornejšej a pre deti atraktívnejšej formy odovzdávania vedomostí,“ vysvetlila hovorkyňa.

Ďalším benefitom je podľa nej aj to, že najlepšie projekty budú postupne začleňované do vyučovacieho procesu aj na ostatných školách. „Tento rok rozšírili kritériá podporených projektov o posilnenie prevencie proti xenofóbii, rasovej, etnickej a národnostnej neznášanlivosti a fašizmu,“ doplnila Platznerová.

Najaktívnejšia škola

Do programu Naučiť lepšie, odmeniť viac sa v minulom školskom roku zapojilo 18 učiteľov. Finančne si pritom prilepšili tí pedagógovia, ktorí prišli s projektom obsahujúcim inovatívnosť v poznatkoch, spôsoboch, metódach a využívaní informačných komunikačných technológií.

Najaktívnejšia bola Základná škola Turnianska, najviac bodov získali projekty učiteľov zo základných škôl na Budatínskej, Černyševského a Dudovej ulici. Zamerané boli na rozvoj čitateľskej gramotnosti a čítanie s porozumením. Bližšie informácie o programe a výzve poskytuje záujemcom Oddelenie školstva a športu petržalského miestneho úradu.

Čítajte aj: Bratislavčania sa dočkali! Cez Starý most prešla po vyše 50 rokoch prvá električka

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM