Samospráva

Peniaze na šport aj komunitný život. Ružinov v rámci grantov podporí 57 projektov za viac ako 223-tisíc eur

Na miestny úrad bolo tento rok doručených celkovo 81 žiadostí o grant, ktoré úrad v prvom kroku spracoval a vyhodnotil ich úplnosť.

Ilustračný obrázok k článku Peniaze na šport aj komunitný život. Ružinov v rámci grantov podporí 57 projektov za viac ako 223-tisíc eur
Zdroj: TASR

Ružinov podporí v rámci tohtoročnej grantovej výzvy 57 projektov v celkovej sume viac ako 223 700 eur. Rozhodli o tom ružinovskí poslanci na poslednom rokovaní miestneho zastupiteľstva, keď schválili odporúčanie grantovej komisie. Zmluvy s úspešnými uchádzačmi uzatvorí mestská časť do 14. júna.

Viac ako 80 žiadostí

Na miestny úrad bolo tento rok doručených celkovo 81 žiadostí o grant, ktoré úrad v prvom kroku spracoval a vyhodnotil ich úplnosť. Tie, ktoré spĺňali kritériá v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN), postúpili grantovej komisii. Tá už posudzovala formálne a obsahové kritériá i výšku požadovanej sumy jednotlivých žiadostí. Z nich vybrala 57 a odporučila na podporu. Zoznam schválených grantov je zverejnený na webovej stránke mestskej časti.

Samospráva chce zároveň v súčasnosti platné VZN zmeniť a vylepšiť. Procesy chce pre žiadateľov zjednodušiť, spôsob prideľovania grantov zlepšiť, spomína sa tiež elektronizácia a participácia. Nie je vylúčené, že by sa menila aj výška financií, v súčasnosti je minimálna výška grantu 500 eur a maximálna 5000 eur. Podľa niektorých poslancov stojí za úvahu aj to, či by pre každý rok nemali byť vyhlasované len prioritné oblasti, v rámci ktorých by sa financie prerozdeľovali.

Šport aj komunity

Tohtoročná grantová výzva sa opäť týkala všetkých oblastí, teda od športu, cez kultúru životného prostredia až po rozvoj komunitného života. Aj tentoraz však mala svoje špecifické priority. Jedna z nich bola zameraná na deti a mládež, konkrétne na podporu ich mimoškolských a voľnočasových aktivít.

V prípade inkluzívneho vzdelávania bola hlavnou témou podpora a skvalitnenie služieb pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Ide o žiakov so zdravotným znevýhodnením, žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia či žiakov s nadaním.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM