Správy Samospráva

Partizánska lúka skrásnela. Pribudli tam nové miesta na opekanie a grilovanie

V bratislavskom lesoparku pribudli nové atrakcie, ktoré majú návštevníkom spríjemniť relax v prírode.

Ilustračný obrázok k článku Partizánska lúka skrásnela. Pribudli tam nové miesta na opekanie a grilovanie
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Na Partizánskej lúke majú návštevníci k dispozícii nové miesta na opekanie a grilovanie. Nachádzajú sa v pôvodne zaburinenej a zanedbanej časti, ktorú Mestské lesy v Bratislave zreavitalizovali aj s pomocou Nadácie Ekopolis. Nová plocha sa nachádza medzi dvojaltánkom a potokom Vydrica, na okraji vyhľadávaného rekreačného areálu.

Apel na turistov

Sú tam štyri nové ohniská so sedením a stolmi. Majú zabudovaný rošt na grilovanie a konštrukciu na zavesenie kotlíka, osadené boli tiež nové odpadkové koše či drevené schodíky k potoku Vydrica. Upravenú trávnatú plochu je možno využívať na pohybové aktivity.

„Mestské lesy apelujú na návštevníkov, aby miesta zanechávali čisté, bezpečné a bez odpadkov, ako sú prázdne fľaše či plechovky. Tieto pravidlá by mali byť samozrejmosťou pre turistov, nech sú kdekoľvek,“ konštatuje Martina Paulíková z Nadácie Ekopolis.

Pozor na oheň

Mestské lesy zároveň upozorňujú, aby návštevníci nezabúdali ani na prísne pravidlá narábania s ohňom, ktoré platia na všetkých ohniskách lesoparku, obzvlášť počas horúcich a suchých dní. Oheň je možné zakladať iba na vyhradenom ohnisku, drevo skladovať minimálne dva metre od neho. Pred odchodom je potrebné oheň uhasiť vodou a pahrebu rozhrabať. Zver a iných návštevníkov by nemala rušiť ani hlasná hudba.

Nové ohniská na Partizánskej lúke
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM