Rôzne Správy

Pacienti budú mať väčší komfort. Univerzitná nemocnica plánuje rozsiahle rekonštrukcie

Napríklad v Ružinovskej nemocnici rozšíria operačné sály a vybudujú heliport.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti budú mať väčší komfort. Univerzitná nemocnica plánuje rozsiahle rekonštrukcie
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Výstavbe heliportu bude stáť 2,5 milióna eur.

„Plánuje sa tiež rozšírenie operačných sál, nové opláštenie budovy či komfortnejšie izby pre pacientov,“ priblížila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská s tým, že predpokladané investičné náklady na rekonštrukciu Nemocnice Ružinov sú 80 miliónov eur.

Kramáre

Doplnila, že v súčasnosti majú vypracovaný aj plán rekonštrukcie infekčného pavilónu v nemocnici na Kramároch. Predmetom je kompletná výmena okien, zateplenie objektu, rekonštrukcia strechy, obnova prístupovej cesty, kamerový systém a rampa s parkovacími miestami. Predpokladaná suma tejto rekonštrukcie je 3,5 milióna eur.

Univerzitnú nemocnicu tvorí päť nemocníc – Nemocnica Ružinov, Nemocnica akademika Ladislava Dérera na Kramároch, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici, Nemocnica Staré Mesto na Mickiewiczovej ulici a Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice. Nemocnica zamestnáva vyše 1400 lekárov a 2200 sestier, celkovo približne 6000 zamestnancov.

MODERNIZUJEME UNIVERZITNÚ NEMOCNICU BRATISLAVA 💪🏼 Našim cieľom je poskytovať pacientom špičkovú zdravotnú starostlivosť...

Posted by Univerzitná nemocnica Bratislava on Wednesday, August 5, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM