Rôzne

Otvorenie novej dočasnej zastávky na Námestí SNP

Už od dnes začína fungovať dočasná zastávka, ktorá pribudne na Námestí SNP pred Starou tržnicou.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie novej dočasnej zastávky na Námestí SNP
3
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto pristúpilo k tomuto opatreniu v rámci preklenutia dopravnej situácie v tejto lokalite, kým dôjde k vybudovaniu trvalej zastávky v priestore pod Manderlákom, ktoré je naplánované na jar 2017.

Dočasná zastávka

Dočasná párová zastávka na Námestí SNP pred Starou tržnicou spolu s dočasnou zastávkou na Kamennom námestí majú slúžiť cestujúcej verejnosti na pohodlnejší a komfortnejší spôsob prepravy pri prestupovaní cestujúcich na trase, ktorá spája centrum mesta s Petržalkou v oboch smeroch, aby ušetrili čas a rýchlejšie sa dostali tam, kam potrebujú.

Na novovybudovanej dočasnej zastávke pred Starou tržnicou budú zastavovať linky električiek č. 1 a 8 v smere jazdy z Hlavnej stanice do Petržalky a tiež z Ružinova na Nám. Ľ. Štúra.

Zriadením tejto dočasnej zastávky zároveň dôjde k rozšíreniu obsluhy aj dočasnej zastávky na Kamennom námestí, kde bude linka električky č. 4 zastavovať na ceste do Dúbravky na Špitálskej ulici (za križovatkou ulíc Rajská a Hollého), spoločne s linkou č. 3, ktorá tadiaľ už premáva a zastavuje pri jazde do Petržalky.

Pod Manderlákom vznikne zastávka

Čo sa týka stavebných nákladov na vybudovanie dočasnej zastávky na Námestí SNP, tie predstavovali cca 20-tisíc eur, vrátane osadenia zábradlia a dopravného značenia. Oba vstupy na električkové nástupište sú vybudované ako bezbariérové a ešte aj nástupište je opatrené bezpečnostným zábradlím kvôli zvýšenej ochrane cestujúcich.

Dočasné zastávky MHD na Kamennom námestí a na Námestí SNP budú zrušené, akonáhle bude vybudovaná trvalá zastávka pod Manderlákom. Okrem rozvoja infraštruktúry a rozširovania električkových sietí sa mesto spolu s Dopravným podnikom Bratislava snaží o permanentné skvalitňovanie verejnej dopravy, aby sa stala atraktívnou aj pre ľudí, ktorí doteraz využívajú individuálnu dopravu.

Dočasná zastávka električky pred Starou tržnicou
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM