Rôzne

Nová električková zastávka vyvolala v Bratislavčanoch zmiešané pocity

Od pondelka máme možnosť využívať novú dočasnú električkovú zastávku na Kamennom námestí. Reakcie Bratislavčanov na seba nenechali dlho čakať.

Ilustračný obrázok k článku Nová električková zastávka vyvolala v Bratislavčanoch zmiešané pocity
Zdroj: TASR

V rámci rozširovania siete električkových zastávok pribudla jedna na Kamennom námestí. Nespokojnosť s cenou, ako aj umiestnením dočasnej električkovej zastávky vyjadrujú obyvatelia hlavného mesta na sociálnych sieťach.

Niektorí si myslia, že by stačila zastávka len jedna, spoločná, a mohla byť ďalej. „Mala byť umiestnená až za križovatkou. Takto zbytočne dupľuje zastávku SNP pre elektricky, ktoré tam odbočujú a stále chýba zastávka pre linku č. 1 v smere do Petržalky,“ myslí si Peter.

Iní poukazujú na dôležitejšie problémy, ktoré je potrebné riešiť. „Mali urobiť vyvýšenú, ako je na Radlinského, a hlavne Dopravný podnik by mal poučiť vodičov električiek, aby dávali smerovku doprava, a keď sú na zastávke autá v kolóne, počkať, kým autá odtiaľ odídu, a až potom otvoriť dvere a nie vypúšťať ľudí medzi autá ako to robia na Radlinského,“ radí Martin.

Zastávka pod Manderlákom

Mesto zriaďuje dve dočasné zastávky, na Námestí SNP pred Starou Tržnicou a oproti súčasnej zastávke električky na Kamennom námestí, kým vznikne trvalá pod Manderlákom medzi námestím SNP a východom z Laurinskej ulice. Mesto chce dať vybudovaním novej električkovej zastávky Bratislavčanom viac možností na prestup na električky.

Zastávka pod Manderlákom bude Viedenského typu, ako je aj zastávka Blumentál na Floriánskom námestí. Po jej vybudovaní budú dočasné električkové zastávky na SNP a Kamennom námestí zrušené. Na vybudovanie trvalej zastávky mesto odhaduje náklady vo výške cca 200-tisíc eur, vzniknúť má v priebehu jari 2017.

Čítajte aj: Mesto zmodernizuje električkovú trať Dúbravsko-Karloveská radiála

Nová zastávka na Kamennom námestí
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM