Adriana Banásová Rôzne

Otužilci si opäť zaplávajú v studených vodách Dunaja. Vyskúšate to aj vy?

Ak patríte k tým, ktorí sa studenej vody neboja, potom zaplávať si v Dunaji by nemal byť pre vás žiaden problém. A problémom to nie je ani pre otužilcov z OZ Slovenské ľadové medvede, ktorí zajtra chystajú zimné plávanie.

Ilustračný obrázok k článku Otužilci si opäť zaplávajú v studených vodách Dunaja. Vyskúšate to aj vy?
Zdroj: Dnes24.sk

V zdravom tele, zdravý duch. Notoricky známe porekadlo platí najmä pre členov – plavcov OZ Slovenské ľadové medvede, ktorí sa aj tento rok chcú usilovne otužovať. S touto myšlienkou zorganizovali na zajtrajšie popoludnie hromadné plávanie vo vodách Dunaja, kam sa zapoja otužilci z Bratislavy, ale aj ostatných miest Slovenska.

Poslaním hromadného plávania v ľadovej vode je oboznámiť širokú verejnosť so zimným plávaním ako amatérskym športom a motivovať ďalších k otužovaniu a upevňovaniu ich telesného a duševného zdravia.

Kvôli prestavbe Starého mosta, kde nie je v súčasnosti možné plávať, povedie trasa podujatia od Mikovíniho poludníka po Námestie Ľ. Štúra. Plávať sa bude na ľavej strane toku. Štart akcie s názvom Od Štúra k Štefánikovi je o 14-tej hodine nástupom otužilcov na nábreží ľavého brehu Dunaja. Pred samotným nástupom sa plavci povzbudia otužileckou hymnou Martina Babjaka.

Prečítajte si tiež: Milovníci ľadového korčuľovania sa môžu tešiť. Zajtra sa otvára na Primaciálnom námestí klzisko

Účastníci si budú môcť zvoliť medzi dvomi trasami. Dlhšia bude merať 1000 metrov, pre menej zdatných plavcov je pripravený úsek s dĺžkou 250 metrov.

Podmienkou každého zúčastneného je byť v dobrom zdravotnom stave, absolvovanú aspoň jednu otužileckú sezónu a mať skúsenosť so zimným plávaním v rieke. Dôležité je, aby sa plavci pravidelne otužovali hlavne v jesennom a zimnom období studenou sprchou.

Združenie má sídlo v Bratislave, kde jeho členovia pôsobia v štyroch lokalitách a to Veľký Draždiak, Dunaj, Zlaté piesky a Vajnory. Tento rok odštartovali svoju jubilejnú desiatu sezónu na jazere Veľký Draždiak s teplotou vody 15,4 stupňov.

Ak by ste sa rozhodli plávania sa zúčastniť, najbližšie akcie sú naplánované na december a to konkrétne Vianočné plávanie vo Veľkom Draždiaku (24.12.), Predsilvestrovské plávanie v Štrkovisku Bager (27.12.) a Silvestrovské plávanie vo Veľkom Draždiaku (31.12.)

Prečítajte si tiež: Veľký vianočný prehľad: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci vianočných trhov v hlavnom meste

Zdroj foto: zimneplavanie.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM