Kultúra

Komenského námestie ožíva kultúrou. Na svoje si prídu najmenší aj milovníci šachu

Už tento štvrtok bude súčasťou Komenského námestia obľúbený projekt Hravé m(i)esto, ale aj program pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Komenského námestie ožíva kultúrou. Na svoje si prídu najmenší aj milovníci šachu
7
Galéria

Komenského námestie za starou budovou SND slúžilo do leta 2019 ako parkovisko, teraz takmer zabudnutý priestor ožíva kultúrnymi podujatiami.

Námestie ožíva

Jeho stabilnou súčasťou je pingpongový stôl, ktorý čoraz častejšie využívajú Bratislavčania aj náhodní okoloidúci a červené stoly a stoličky z projektu Sadni si! V auguste sa na novootvorenom verejnom priestranstve uskutočnil ping-pongový turnaj, detské divadelné predstavenie, nechýbali spoločenské tance či kreatívne dielne.

Už tento štvrtok 26. 9. bude súčasťou Komenského námestia obľúbený projekt Hravé m(i)esto, ktoré pripravilo Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. Od 17:00 – 19:00 hod. sú pre najmenších pripravené omaľovánky, pexesá a pohodlné tulivaky, z ktorých si môžu pozrieť obľúbený príbeh o nezbednom Samkovu – Postrach Samko z dielne Teátra Neline.

Vo štvrtok 3. 10. sa v čase od 17:00 – 19:00 hod. môžete zoznámiť s najstaršou stolovou hrou na svete – Go, ktorá je mimoriadne populárna najmä v ázijských krajinách. O pravidlách hry, jej pôvode a zaujímavostiach s ňou spojených porozpráva Pavol Lisý, ktorý je majstrom Európy v hre Go. Strategickú hru, ktorá je podobná šachu či dáme, si môžu záujemcovia aj zahrať.

Program na Komenského námestí
7
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM