Rôzne

FOTO: Komenského námestie žije naplno. Ako sa vám páči nové využitie priestoru v centre mesta?

V uplynulých dňoch sa ste si na námestí mohli zahrať ping-pongový turnaj, drobci si mohli pozrieť detské divadielko, priaznivci tanca sa naučili prvé kroky tanga a premieta sa aj film.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Komenského námestie žije naplno. Ako sa vám páči nové využitie priestoru v centre mesta?
7
Galéria

Komenského námestie za historickou budovou SND bolo dlhé roky parkoviskom. Meniť sa začalo pred pár týždňami.

Námestie ožilo

V uplynulých dňoch sa ste si na námestí mohli zahrať ping-pongový turnaj, drobci si mohli pozrieť detské divadielko, priaznivci tanca sa naučili prvé kroky tanga a premieta sa aj film. Tento týždeň si tiež môžete požičať z food trucku spoločenské hry alebo zahrať bedminton.

Bratislava sa inšpirovala tým, čo funguje v zahraničí. Niektoré zahraničné mestá, aby dali ľuďom viac verejného priestoru, začali postupne formou experimentu mapovať, ako by si ľudia zvykli využívať priestory, ktoré predtým využívali predovšetkým autá.

Bratislava preto po tomto vzore priniesla na Komenského námestie, kde dominuje najmä betónová plocha, kvetináče, sedenie, mobilnú kaviareň či gastroprevádzku. Program pre verejnosť by sa na námestí mal konať pravidelne.

Vyplňte dotazník

Medzitým samospráva od ľudí zbierať dáta. Pýta sa ich, čo si v priestore Komenského námestia predstavujú, či tu má byť detské ihrisko, alebo viac zelene.

„Keď budeme mať zozbierané dáta, zapracujeme ich do podmienok architektonickej súťaže. Na základe víťazného návrhu bude verejné obstarávanie a realizácia toho, čo by tu malo byť nastálo,“ vysvetlil Vallo.

„Naša lokálna správa dostala od ľudí už viac ako 100 vyplnených dotazníkov, zorganizovali sme prvý ping-pongový turnaj, zaplnili detské divadielko, naučili sa spoločne prvé kroky tanga a premietali sme film,“ pripomenul na sociálnej sieti primátor Bratislavy.

Mesto pripravuje aj online dotazník o využití Komenského námestia. „Veríme, že čoskoro sa nám ho podarí sprístupniť,“ povedal Bratislava24.sk hovorca Hlavného mesta Peter Bubla.

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM