Otrasný prípad z bratislavského gymnázia: Obvinili UČITEĽA, ktorý mal sexuálne zneužívať žiakov

Učiteľ pod rôznymi zámienkami, ako napríklad s cieľom zlepšenia prospechu, spoločných cvičení alebo projektov chlapcov pozýval po vyučovaní na rôzne miesta.

Ilustračný obrázok k článku Otrasný prípad z bratislavského gymnázia: Obvinili UČITEĽA, ktorý mal sexuálne zneužívať žiakov
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Polícia obvinila učiteľa, ktorý mal zneužiť svoje postavenie celkovo na troch žiakoch školy. Pod rôznymi zámienkami mal chlapcov pozývať na miesta, kde boli osamote, pričom ich mal aj sexuálne zneužiť. V prípade preukázania viny hrozí 40-ročnému Andrejovi z Levíc až päťročný trest. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Pozýval žiakov do bytu

Ako uviedol, obvinený mal ako pedagogický zamestnanec jedného z bratislavských gymnázií zneužiť svoje postavenie a pozíciu autority, ako aj vplyv na celkovo troch žiakoch školy. Učiteľ pod rôznymi zámienkami, ako napríklad s cieľom zlepšenia prospechu, spoločných cvičení alebo projektov chlapcov pozýval po vyučovaní na rôzne miesta (učebne školy alebo aj na byt učiteľa), kde bol s nimi osamote.

Zneužívanie pri cvičení

„Následne s chlapcami hral rôzne hry a cvičenia, pri ktorých sa mal dopustiť aj ich sexuálneho zneužitia,“ doplnil Szeiff. K uvedeným skutkom malo dôjsť v apríli a auguste 2020 a následne v máji 2021.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV vzniesol vo veci obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania, trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže a trestného činu poškodzovania cudzích práv,“ priblížil hovorca s tým, že obvinený muž je v súčasnej dobe na základe rozhodnutia sudcu okresného súdu v Bratislave stíhaný väzobne.

Fotografia je ilustračná

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM