Aktualizované Rôzne Správy

OTRASNÉ zábery z Bratislavy: Muži si krátili čas pri vode KRUTÝM týraním zvierat

Konanie mužov je skutočne strašné aj vzhľadom na to, že práve rybári by mali mať špeciálnu úctu k prírode.

Ilustračný obrázok k článku OTRASNÉ zábery z Bratislavy: Muži si krátili čas pri vode KRUTÝM týraním zvierat
Zdroj: facebook.com/Robo Marek

Strašné, čoho sú ľudia schopní! Na sociálnej sieti sa objavilo video s mužmi, ktorí podgurážení alkoholom zjavne nevedeli, čo so sebou. Jeden z nich počas rybačky zdrapil za krk dôverčivú labuť a vytiahol ju na breh Dunaja. Kamarát hlavného aktéra rovno začal labuti do zobáka liať pivo! Všetko sa malo udiať neďaleko Čunova.

Absurdná zábava

Vydesenú labuť si potom ešte podávali a zjavne sa „skvelo“ bavili. Muži boli evidentne rybári, pretože na videu vidieť nahodené udice. Ďalšie video ukazuje, ako vytiahnutú rybu muž doslova skopol dolu brehom.

Pod príspevkom sa rozpútala okamžite búrlivá diskusia.

Desiatky rozhorčených ľudí odsudzujú správanie mužov a poslali upozornenie na videá organizáciám, ktoré sa venujú ochrane zvierat a tiež polícii.

Labuť je totiž zákonom chránené zviera a za jej týranie hrozí postih. „Dúfam, že je podané trestné oznámenie,“ píše Flexy. „Toto udělá jen dementní, bezpáteřní hovado. A ti ostatní se jen blbě smějí, to fakt nechápu,“ myslí si Češka Katka.

Čo povie polícia?

Lanka je z konania mužov tiež mimoriadne nahnevaná a smutná. „Ach ťažko mi je toto nie sú ľudia! Zvieratá sa lepšie správajú,“ pridáva svoj názor.

Martin je sklamaný z toho, že vinník rybárči. „Neskutočné… nemám slov, keď už po týchto videách a ostatných veciach niekto vydá takémuto človeku povolenie na rybolov, tak potom ja už naozaj neviem,“ píše.

Konanie muža je skutočne strašné aj vzhľadom na to, že práve rybári by mali mať špeciálnu úctu k prírode.

Poznajú jeho totožnosť

„V súvislosti so zverejnenými informáciami a videom na Facebooku Policajného zboru, ktoré sa v krátkom čase rozšírili medzi viac ako 200-tisíc ľudí, sa enviropolícii podarilo zistiť totožnosť osoby,“ informovala v sobotu (15. apríla) polícia s tým, že je zrejmé, že zverejnené konanie je v rozpore s viacerými právnymi predpismi.

„Zdieľanie podobných videí pred ich oznámením polícii však môže zmariť alebo sťažiť následné vyšetrovanie, preto prosíme verejnosť, aby v budúcnosti zasielala videá o páchaní protiprávnej činnosti súvisiacej s týraním zvierat, priamo na emailovú schránku enviropolície: enviropolicia@minv.sk,“ dodáva polícia.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM