KAW Správy Samospráva

Otrasné miesto na obľúbenej prechádzkovej trase: Podmostie ľuďom už takmer "padá na hlavu"

Most, ktorý vedie ponad Chorvátske rameno, je v hroznom stave. Aké plány s ním má hlavné mesto?

Ilustračný obrázok k článku Otrasné miesto na obľúbenej prechádzkovej trase: Podmostie ľuďom už takmer "padá na hlavu"
7
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Prechádzka popri Chorátskom ramene je veľmi príjemná a denne láka stovky Petržalčanov. Dá sa absolvovať od čističky za nemocnicou Antolská až po Bosákovu ulicu na začiatku mestskej časti.

Odhalený betón a železo

Pekné výhľady na rameno plné rýb, labutí a kačiek však zrazu preruší ohyzdná konštrukcia, ktorá už chodcom takmer padá na hlavu. Most na Romanovej ulici, ktorý vedie ponad Chorvátske rameno, je v hroznom stave. Pokope ako tak drží a nešťastie zatiaľ nehrozí. Otrasný je však pohľad naň. Už keď sa približujete, zbadáte olúpaný betón, z ktorého trčia kusy železa.

V podmostí vás okrem kusov opadajúcej steny zarazí aj presakujúca voda, ktorá kvapká z mosta do ramena. Keď zdvihnete zrak, naskytne sa vám priam apokalyptický pohľad. Vidíte odhalené kusy železných spojov a betónu.

Črtá sa riešenie

Keďže je komunikácia v správe hlavného mesta, obrátili sme sa s otázkou, čo s mostom bude, priamo na magistrát. Zdá sa, že sa črtá riešenie v blízkej dobe. „Realizácia opravy predmetného mosta by sa mala začať ešte tento rok. Momentálne čakáme na vysúťaženie projektovej dokumentácie. V rámci opravy plánujeme okrem iného opraviť poškodenú spodnú časť nosných konštrukcií či výmenu hydroizolácie,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

Situáciu okolo mosta budeme naďalej sledovať.

Podmostie pri Chorvátskom ramene v Petržalke
7
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM