Michaela Katonová Krimi

Otec uniesol svojho syna z Bratislavy. Polícia ho vypátrala v talianskej Ancone

Polícii sa na základe medzinárodnej spolupráce podarilo vypátrať unesené maloleté dieťa. Chlapca mal matke, občianke SR, násilím odňať jeho otec, občan USA, vo štvrtok 21. januára krátko po 7.45 h z priestorov základnej školy na Podjavorinskej ulici v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Otec uniesol svojho syna z Bratislavy. Polícia ho vypátrala v talianskej Ancone
Zdroj: TASR

Otec ho naložil do auta a odišiel s ním na neznáme miesto. Matka ihneď kontaktovala políciu. Po maloletom Slovákovi sa vyhlásilo medzinárodné pátranie.

Pri hraničnej kontrole našli chlapca v sprievode otca v talianskej Ancone, kde sa mali pokúsiť nastúpiť na trajekt smerujúci do Grécka. Taliansko nakoniec neopustili.

Matka spolu so synom momentálne čakajú v Taliansku na rozhodnutie príslušného súdu na návrat domov. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol v pondelok 25. januára voči 51-ročnému mužovi v jeho neprítomnosti obvinenie z prečinu únosu.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až na päť rokov. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Prečítajte si tiež: Polícii sa podarilo zadržať medzinárodne hľadanú osobu

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM